Bulguru 10 dakika sıcak suda bekletin. Şiştikten sonra diğer köfte malzemelerini de koyup hepsini yoğurun. Küçük parçalar alıp yuvarladıktan sonra düğme şekli verir gibi serçe parmağınızla üzerine hafifçe bastırarak köfteler oluşturun. Köfteleri 15-20 dakika bir tencerede kaynatın.

FELLAH KÖFTESİ MALZEMELERİ

2 bardak ince bulgur

2 bardak sıcak su

1 yumurta

2 bardak un

1 kaşık salça

Kimyon, karabiber, tuz

SOSU İÇİN

3 kaşık sıvı yağ

5 domates ya da domates sosu

1 kaşık biber salçası

3 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

Tuz

Sosu hazırlamak için bir tencereye 3 kaşık sıvı yağı alın. 5 domatesi ve 3 diş sarımsağı rendeleyin. Salçayla beraber tuzu da ekleyip sosu pişirin. Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine önce domatesli sostan dökükten sonra ince ince kıydığınız maydanozlarla süsleyin. 

HATAY USÜLÜ FELLAH KÖFTESİ

Fellah köftesine Hatay’da lezzet veren şey aslında özel fellah köftesi sosudur. Özellikle bu sos ile birlikte enfes bir lezzete bürünür.

MALZEMELER

3 çay bardağı köftelik bulgur

2 tatlı kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı un

2 çay kaşığı kimyon

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıcak su

2 çay kaşığı tuz

SOSU İÇİN

1 tatlı kaşığı domates salçası

5 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

1 adet kuru soğan

1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi

HATAY USÜLÜ FELLAH KÖFTESİ TARİFİ

Karıştırma kabına bulguru, biber salçasını, kimyonu ve bir çay bardağı sıcak suyu ilave edip 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra karıştırma kabına yumurta ve unu ilave edip yoğurun ve özlü bir hamur kıvamına getirin. Daha sonra köfteler yapın ve bir tencerede kaynayan suya önce bir çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı yağ ve tuz ilave ettikten sonra tencereye dökün. Köfteler kaynarken fellah köftesi sosunu hazırlayalım.