Lezzetli ve kabaran kekler yapmak istiyorsanız mutlaka bu önerilerimizi uygulamaya koyun
Kek her ne kadar kolay bir tarif ve yapması zaman almayan bir lezzet olarak bilinse de sonuç her zaman başarılı olmayabiliyor. Fırında kabarmış ve şahane görünen kekinizin, tekrar kontrol ettiğinizde birden çökmesiyle mutlaka karşı karşıya gelmişsinizdir. Basit ipuçlarıyla moral bozan bu durumu önlemeniz mümkün.

Kekinizi sönük ve çökmüş bir biçimde fırından çıkarmak istemiyorsanız;

Kek yaparken yumurtanın beyazını ayırın. Kullanacağınız şekerin yarısını köpük olana kadar beyazıyla çırpın.

Kalan yarısını sarısıyla çırpın.

Köpük halindeki yumurtayı bütün malzemeleri ekledikten sonra karıştırarak kalıba dökün.

Hazırladığınız kek hamurunu fırına koymadan önce kalıbı ile birlikte yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin.

Pişen keki fırından hemen çıkarmayın.fırın kapağını hafif açık bırakın. Ardından fırından çıkarın ama kalıpta kalsın. Soğumaya yakın ılıdığında kalıbı ters çevirdiğinizde çok rahat çıkacaktır. Ilımadan çıkarmaya kalkışırsanız kek parçalanacaktır. Bunun yanı sıra ılıyana kadar kesinlikle keki kesmeyin. Bu sayede hem rahat dilimlenecek hem de hazır kek gibi pürüzsüz olacak. Bunun sebebi eğer kek sıcakken kesilirse ufalanır ve parçalanır.