Köftelerin üstüne buz koyun

Mangalda köfte yaparken köftelerin üzerine buz veya tereyağı koyun. Köfteleriniz sulu ve daha lezzetli olacak.

Kimse aşırı pişmiş ve kuru et sevmez

Etinizin hem sıcak hem de sulu olmasını istiyorsanız mangalınızın sadece yarısına mangal kömürü koyun. Etiniz piştikten sonra eti mangalın diğer kısmına alın.

Böylelikle etiniz aşırı pişmeyecek, kurumayacak ve aynı zamanda sıcak kalacak.

Balığı tuzlayın

Balığı mangala atmadan önce 10 dakika boyunca tuzlu suda bekletin. Böylelikle mangalda pişen balığınız parçalara ayrılmayacak.

Elma suyu kullanın

Elma suyunu sprey şişesine koyun ve etiniz pişerken üstüne sıkın. Böylelikle etiniz daha tatlı ve yumuşak olacak.

Mangalı önceden hazırlayın

MANGALIN LEZZETİİNE LEZZET KATACAK SOS TARİFİ

Biftek kemiksiz olması ve doyurucu özelliğiyle mangalda en çok tercih edilen et türlerinden biridir.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 soğanın suyu

1 yemek kaşığı yoğurt

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra bu sosun etin içerisine işlemesi için yaklaşık 6 saat kadar buzdolabında beklemesi gerekmektedir.