İtalyan Tatlısı Zabaglione Tarifi

Tatlı severler için alışılmışın dışında enfes bir tatlı tarifiyle değişik bir tat yaşamaya hazır mısınız? Klasik tatlı tariflerinden sıkılanlar için İtalyan mutfağının en popüler tatlısı olan zabaglione tam size göre.

08.02.2018-10:34 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-17:26)

Tatlı seviyoruz ancak sürekli aynı şeyleri yemekten sıkıldık diyorsanız muhteşem bir tarifle karşınızdayız. İşte İtalyan rüyası zabaglione tarifi sizlerle..

İtalya'nın en popüler tatlılarından biri olan zabaglione son zamanlarda ülkemizde de oldukça tüketilen tatlılar arasına girdi. Türk ve İtalyan mutfakları fazlasıyla benziyorlar, bu tarifin bizdeki benzeri bisküvili muhallebi gibi. En büyük farklarından biri fazlasıyla yumurta içeriyor olması. Sizde klasik tatlılardan sıkıldıysanız farklı bir lezzet denemek istiyorsanız bu tarif tam size göre.

ZABAGLİONE TARİFİ

MALZEMELER

6 adet yumurta sarısı

90 gr şeker

8-10 adet küçük badem ezmesi kurabiyesi

2-3 adet kedi dili

Süsleme için;

Çilek veya frambuaz

HAZIRLANIŞI

Derin bir kap içerisinde yumurta sarılarını krema haline gelinceye kadar karıştırınız. Sonrasında şekeri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Derin bir tencerenin içine su koyup kaynatınız.

Yumurta sarılarını karıştırdığınız kabı tencerenin üstüne oturtup karıştırarak, kabarmasını ve koyulaşmasını bekleyin. Fazla pişirirseniz, yumurta pişip sostan ayrılabilir. Servis kaplarının içine badem ezmesini ve kedi dillerini küçük parçalar şeklinde ilave ediniz. Üzerine sosu döküp çilek veya frambuaz ile süsleyiniz. Ilık veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal