Gelin Makyajından Dikkat Edilmesi Gereken Kilit Noktalar!

Her kadın düğün gününde oldukça güzel görünmek ister. Ancak bu günü gelin makyajla kötü bir hale getirmekten korkar. İşte gelin makyajında dikkat edilmesi gereken kilit noktalar...

14.02.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 14.02.2018-11:00) Gelin Makyajından Dikkat Edilmesi Gereken Kilit Noktalar!

Hayatınızın en mutlu dününde her şeyin mükemmel olmasını her insan ister. Çünkü düğününüze dair her detay oldukça önemlidir. Bunlardan biri de şüphesiz ki gelinliğinizle uyum sağlayacak olan makyajınızdır. Bu özel günde düğün makyajınızı yaptırırken oldukça dikkatli olmalısınız.

İşte kadınların düğün gününde makyaj yaptırırken dikkat etmesi gereken kilit noktalar…

KOYU GÖZ MAKYAJINDAN UZAK DURUN

Göz makyajı bütün duruşunuzu, bakışınızı, tavrınızı etkiler. Bu sebeple makyajın en önemli yerlerinden biridir. Gözlerinizde, beyaz gelinliğinizle uyum gösterebilecek soft renkler tercih etmeniz size ferah bir hava sağlar. Eğer pastel ve yumuşak renkler yerine buğulu bir göz makyajı tercih etmek istiyorsanız bir defa daha düşünün. Çünkü koyu renklerle yapılmış bir göz makyajı, gelinliğinizin beyaz rengiyle doğru bir kontrast elde edemeyeceğinden hoş bir bütünlük sağlanmamış olur.

AĞIR TEN MAKYAJI

Yalnızca makyaj insanı tek başına güzelleştirmez. Güzelliğinize güzellik katar, daha alımlı gözükmenizi sağlar. Düğün gününüzde ise gerek gelinliğinizin şıklığını tamamlamak için gerek ufak kusurları saklayıp daha alımlı gözükmek için makyaj yapmayı/yaptırmayı tercih etmeniz tabiki gayet normal. Ancak bu konuda makyajın çok ağır yapılması yanlışına düşmemek gerekir.

KOYU RENK RUJ TERCİH ETMEYİN

Koyu renk rujlar, genel itibariyle maskülen bir hava sağlar ve duruşunuzu sertleştirir. Düğün makyajında uygulanacak ruj renkleri dudağın doğal rengine yakın, doğal renklerde olmalıdır. Bu tonlar yumuşak bir görüntü elde etmenizi sağlar. Oysa bordo, siyah gibi marjinal renkler sert ve fazla dikkat çekicidir.

TAKMA KİRPİKLERİ ABARTMAYIN

Takma kirpikler bakışlarınıza derinlik katar. Ayarını tutturduğunuzda makyajınızda bu tarz ürünler kullanmanızda bir zarar yok. Fakat mümkünse kirpiklerinize rimel yardımıyla daha hacimli bir görüntü katmanız, en doğal görüntüyü vermeniz açısından önemlidir. Takma kirpik kullanacaksanız tek tek yapıştırılan, doğala yakın duran kirpiklerden faydalanmalısınız.

KAŞLARA DİKKAT

Göz makyajını etkileyen bir unsur da kaşlardır. Kaşlarınız sık değil ise boyayarak aradaki boşlukları kapatabilirsiniz. Fakat yapılmaması gereken yanlış kaş aralarını kapatırken abartıp doğaldan uzaklaşmaktır. Kaşlarınızın şekli doğallıktan uzaklaştığından simanız oldukça değişecek.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal