Evde Kolayca Hazırlanabilen Makaron Tarifi

Son zamanların gözde tatlısıyla her ne kadar ülkemiz yakın zamanda tanışmış olsa da makaron’un doğuşu çok daha eski zamanlara uzanmaktadır. İşte evde kolayca hazırlanabilen leziz makaron tarifini sizlerle paylaştık.

28.08.2017-12:01 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-16:38)

Rengarenk görüntüsü ve enfes lezzetiyle görsel şölen oluşturan enfes lezzet makaron yapımıyla karşınızdayız. Herkesin bayıldığı bu tarifi evde kendiniz yapabilirsiniz. İşte evde kolayca yapabileceğiniz makaron tarifi...

Bir tür kurabiye çeşidi olan makaron, tadını toz badem hamurundan almaktadır. Özünden dövülmüş badem şekeri ve yumurta akı bulunur ve buna ek olarak çilek, antepfıstığı, fındık ya da vanilya gibi ek malzemelerle damak tadına göre hazırlanmaktadır. 

EV YAPIMI MAKARON TARİFİ VE PÜF NOKTALARI!

MALZEMELER

- 2-3 Bayatlamış yumurta akı

- 7-8 Badem unu

- 100 gr. Pudra Şekeri

- 1 Su Bardağı Toz Şeker

- Şekersiz kakao

- Bir çay kaşığı tuz

- Gıda boyası

GANAJ KREMASI İÇİN;

- 100 gr. sütlü çikolata

- 100 gr. krema

YAPILIŞI

İlk olarak kremayı bir tencere içerisinde kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp bu sırada da boş durmayıp çikolataları ekleyip kısık ateşte aynı tencerede karıştırarak eritiyoruz.

Karışımımız kaynama noktasına gelince ateşten alıp makaron hazırlamak üzere kremamızı soğumak üzere buzdolabında beklemeye alıyoruz.

Makaronları hazırlamaya yumurta ve tuzu karıştırarak başlıyoruz. Karışımda köpüklenmeler olmaya başladığında aşamalı olarak toz şeker ekliyoruz.

Bu karışımı köpük kıvamına gelene kadar karıştırıp bu sırada eğer tercih etmişsek gıda boyasını ekliyoruz.

2 ya da 3 damla gıda boyası yeterli olacaktır. Sonrasında önce robot sonra elekten geçirdiğimiz badem, kakao ve pudra şekeri karışımının yarısını asıl karışıma ekleyip iç içe geçmeleri için alt üst edip sonra diğer karışımı ekleyip yeniden alt üst karıştırma işlemini yineliyoruz.

Ardından sıkma poşetine elde ettiğimiz makaron karışımını tek taraflı ve ortadan bastırarak ekleyip yağlı kâğıt serilmiş tepsiye 3 cm aralıklarla ceviz büyüklüğünde sıkıp yarım saat boyunca kurumaya bırakıyoruz.

Ardından fırınımızı 130 ila 160 derece arasında 5 dakika kadar ısıtıyoruz. 15 dakikalık pişirme ve 12 dakikalık fırın kapağını açmadan bekledikten sonra kuruyan makaron karışımları arasına önceden soğumaya bıraktığımız ganaj kremasını sürüp 1 gün boyunca bekletiyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal