Dudak Çatlaklarını Kısa Sürede Geçiren Peeling!

Hemen hemen her kadın dudaklarına fazlasıyla önem vermektedirler, bununla beraber bu durum yalnızca güzellik için değil aynı zamanda sağlık açısından da oldukça önemli bir yer tutar.

12.02.2018-16:09 - (Son Güncelleme: 12.02.2018-16:01) Dudak Çatlaklarını Kısa Sürede Geçiren Peeling!

Hemen hemen her kadın dudaklarına fazlasıyla önem vermektedirler, bununla beraber bu durum yalnızca güzellik için değil aynı zamanda sağlık açısından da oldukça önemli bir yer tutar. Hem yaz, hem de kış aylarında da sıklıkla görülen dudak kuruluğu aşısı sıcak veya soğuk havalara maruz kalmayla meydana gelmektedir.

Dudak kuruluğu için doğal yöntemlerden bahsetmeden önce önüne geçilebilecek etkileri de bilmekte fayda var. İlk önce vücut sağlığımız için hemen her kapsamda gerek duyduğumu günlük su tüketimini 2,5 – 3 litreye çıkarmanız şart. Bu sadece dudaklar için değil, az öncede bahsettiğimiz üzere insan sağlığı için günlük gerek duyulan su ihtiyacı olmaktadır. Aşırı derecede soğuk veya sıcak havalarda dışarıda bulunacaksanız eğer, dudaklarınızın kurumaması veya çatlamaması için lip balm ürünlerini tercih etmeniz lazım. Nemli koruma ihtiyacını sağlayan bu tarz ürünler dudaklarınız için önemlidir. Bunun dışında dudaklarınıza bal sürerek de sıcak ve soğuk havalardan dudaklarınızın etkilenmesini önleyebilirsiniz. Yumurta sarısı, süt, bulgur, patates, dere otu ve ceviz gibi besinlerde yer alan B vitamini de dudakları koruyan güçlü bir vitamin deposudur.

Kuruyan dudaklar için özel bir peeling hazırlayarak bu durumun önüne geçebilirsiniz. Bu peelingi hazırlamak için 1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı kadar toz şeker ve 6 damla greyfurt suyunu ufak bir kap içerisine alarak kıvamını alıncaya dek karıştırın. sonrasında dudaklarınıza uygulayarak 5 dakika boyunca nazik bir şekilde dudaklarınızın üzerinde masaj yaparak yedirin. Yapacağınız bu uygulama ile beraber daha yumuşak ve pürüzsüz bir dudak elde edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal