Cildi Güzelleştiren Bitkisel Yağlar

Cilt sağlığı ve güzelliği için doğal yağların önemi oldukça fazla. Zararlı kremlerin kullanmak yerine doğal yağlardan yararlanın ve cilt sağlığınıza katkı sağlayın. Cilt güzelleştirme de kullanılan bu yağları bakım rutininize eklemelisiniz.

31.01.2018-10:42 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-16:59)

Doğal yağların cilt üzerindeki faydaları saymakla bitmez. Cilt sağlığını düşünenler ve zararlı kremleri kullanmak isteyenler, her zaman doğallıktan yana olanlar için yağların gücünü keşfedin. Cildin ihtiyacı olan tüm faydaları içerisinde bulunduran bu doğadan gelen mucizeyle cilt sağlığınızı koruyun. 

Son zamanlarda özellikle kozmetik ürünlerin içerisinde bulunan kimyasalların ne kadar zararlı etkilerinin olduğuna dair araştırmalar yapılmakta. Ne kadar kaliteli olursa olsun ya da ne kadar pahalı olursa olsun içerisinde ne olduğunu bilmediğimiz kimyasalların cilt sağlığınız için elbette ki zararlı etkileri olacaktır. Tüm bu kimyasallardan kurtulmanın en doğal ve sağlıklı yolu ise doğal yağlardan faydalanmak olacaktır. 

Cildi besleyen ve cilt sıkıntılarını gidermede yardımcı olan doğal ve kaliteli yağlar, cilt bakımında etkisi oldukça fazladır. Ancak ilk önce hangi yağın hangi cilt tipine iyi geldiğinin bilinmesi gerekir.

Artık aktarlarda, marketlerde rahatça bulunan bitkisel yağlar, dengeleyici ve besleyici bir özelliği vardır. Cilt tipinize uygun doğal yağlarla, cildinize nem kazandırabilir, cilt problemlerinizle baş edebilirsiniz. Bununla birlikte, vitamin ve mineral içeren doğal yağlarla cildin yaşlanmasını önleyebilirsiniz.

İşte cildiniz için kullanabileceğiniz bitkisel yağlar…

ARGAN YAĞI


Argan yağı, E vitamini ve Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin, güçlü bir antioksidandır. Kuru ve yıpranmış saçlar, nemsiz ciltler için oldukça faydalıdır. Özellikle cilt kuruluğundan kaynaklanan çizgilere sahipseniz argan yağından faydalanabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI


Şifa kaynağı bir yağ olan zeytinyağı, kuru ve nemsiz ciltler için oldukça önemli bir üründür. Yoğun bir yağ olduğu için yağlar ciltlerde akne ve sivilce problemlerine sebep olabilir. Antioksidan özelliği, içerdiği yağ asitleri ve E vitamini sayesinde, cilt kanseri riskini önemli ölçüde azaltır.

AVOKADO YAĞI


Avokado yağı, E vitamini ve Omega-3 yağ asitlerini içeriğinde barındırır. Hücreleri yeniler ve iltihap oluşumunu önler. E vitamini ve Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan bu yağın düzgün hücre fonksiyonlarına ve iltihabın azaltılmasında faydası vardır. Kuru ve hassas bir cildiniz varsa avokado yağını rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

LAVANTA YAĞI


Antiseptik bir doğal yağ olan lavanta yağı, akneye eğilimli ciltler için oldukça faydalıdır. Hassas ciltler, lavanta yağını kullanırken alerjik reaksiyonları önlemek için suyla seyreltebilir.

ÇAY AĞACI YAĞI


Çay ağacı yağı, lavanta yağı gibi akneye eğilimli ciltler için kullanılması daha uygundur. Gözeneklerde meydana gelen bakterileri ortadan kaldırır. Doğal olmasına rağmen alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bundan dolayı tüm cilde uygulamadan önce, küçük bir bölgede denemelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal