Çabuk Yağlanan Saçlar İçin Evde Bakım Önerileri!

Yağlı bir saç tipine sahipseniz ve saçlarınızı hemen hemen her gün yıkamak durumunda kalıyorsanız, size sunduğumuz doğal çözümlere göz atabilirsiniz.

09.02.2018-10:56 - (Son Güncelleme: 09.02.2018-10:53) Çabuk Yağlanan Saçlar İçin Evde Bakım Önerileri!

Dış etkenler veya saç tipi sebebiyle hemen yağlanan saçlar, kötü bir görünüm ortaya çıkarır ve canınızı sıkabilir. Saç derisinde meydana gelen yağ, saçları besler ve korur. Fakat, yağlı saçlardaki aşırı sebum üretimi saçları ağırlaştırır ve zayıf bir görünüm verir. Saçlarınızda kepek problemi de varsa, sebum ile birleşen kepek, saç derinizde bir tabaka oluşturarak nefes almasına fırsat vermez. Bundan dolayı, saçlar incelmeye ve dökülmeye başlar. Saçların çabuk yağlanması kalıtımsal bir özellik olabilir. Bunun dışındaki bazı etkenler de saçların hızlı bir şekilde yağlanmasına sebebiyet verir.

YAĞLI SAÇLARA EVDE BAKIM ÖNERİSİ

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, saç için son derece faydalı bir uygulamadır. Saçların yağlanmasını geciktirmeyle beraber, kepek sorununu da engeller. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra, durulama suyunun içine 4-5 kaşık elma sirkesikoyun. Bu karışımla saçlarınızı durulayın ve 5 dakika kadar bekleyin. Son olarak, duru suyla saçlarınızı elma sirkeli sudan temizleyin. Bu işlemi, haftada en az 2 veya 3 kez uygulayabilirsiniz.

ALEO VERA JELİ

Cilt ve saç bakımı için mucizevi bitki olan aloe veranın jeli, yağlı saçlar için faydalanabileceğiniz doğal uygulamalardandır. Aloe vera özlü şampuanlar kullanabilir veya aloe vera jelini şampuanınıza ilave edebilrsiniz. Orta boyda şampuanın içine, 1 tatlı kaşığı limon suyunu ve 1 tatlı kaşığı aloe vera jelini ekleyin. Saç derinize bu karışımı uygulayın ve birkaç dakika bekleyin. Daha sonra ılık veya soğuk su ile durulayın. Bu işlemi, her banyoda uygulayın.

YUMURTA SARISI

Yumurta sarısı, saçlardaki aşırı yağlanmayı engellemek için oldukça kullanılan bir yöntemdir. 2 yumurtanın sarısını ayırın ve iyice karıştırın. Karıştırırken içine 3-4 damla limon ilave edin. Islak saçlarınıza, karışımı uygulayın. Ortalama 5 dakika bekledikten sonra, saçlarınızı güzelce durulayın. Haftada 2-3 kez uygulayarak, çabuk yağlanma sorununa elveda diyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal