Yumurta deyip geçmeyin! Yumurtaları farklı tekniklerle pişirebilir ve damaklarda lezzet patlaması yaşatabilirsiniz... İşte karşınızda, daha önce duymadığınız yumurta pişirme yöntemleri...

SODALI POFUDUK YUMURTALAR

Sodayı köpürten pofuduklar omlete de hafif bir kıvam verir. Omlet yaparken, iki yumurta başına 1 yemek kaşığı maden sodası ekleyin.

BULUT YUMURTA

Lezzetini artırmak için yumurtalarınızı et suyunda pişirin. Çılbırı et suyunda pişirerek yumurtanıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.

SUDA OMLET

Yumurtalarınızın iyice taze olduğuna emin olun ve onları oda sıcaklığına getirin. Yumurta sarılarının bozulmamasına dikkat ederek, her yumurtayı aynı kaba kırın. Her litre suya karşılık 1 yemek kaşığı kadar beyaz sirke ekleyin. Yumurtanızı delikli bir kaşık ile sudan çıkarın ve kuru ve temiz bir kumaşın üzerine yerleştirin. 

KABARIK YUMURTA BULUTLARI

Tek yapmanız gereken yumurta beyazlarını köpükleşene kadar çırpmak ve yumurta sarısını yumurta beyazlarının içine dökmek. 

OMLET SUFLESİ

Yumurta beyazlarını köpürtene kadar çırpın ve yumurtayı az pişirin. İşte omlet sufleniz hazır!

YUMURTA TURŞUSU

Sadece beş malzeme kullanarak ve tuzlu suda turşusunu kurarak yumurtalarınızı bu nefis güzellikteki turşulara dönüştürebiliriniz.

YUMURTALARI KIZGIN YAĞDA HAŞLAYIN

Yumurtayı doğrudan kızgın yağda pişirerek, dışı kararmış ve çıtır çıtır yumurtalar elde edebilirsiniz. 

YUMURTA BRÜLE

Haşlanmış yumurtayı ateşte pişirmek, yumurtalara karamelize bir lezzet ve sıradışı bir kıvam katar. 



ARTAN YUMURTALARINIZI DEĞERLENDİRİN

Fazla yumurta sarılarını, tuz ve şekere bulayın ve makarnalarınızda ve salatalarınıza rendeleyerek kullanabilirsiniz.