Sağlığa oldukça yararı olan sebzelerin sağlığa oldukça yararının olmasının yanı sıra pişirdiğinizde de aynı yararlı etkiyi görmeniz de oldukça önemlidir. Bu olumlu etkileri görmek amacıyla sebzeleri pişirme teknikleriniz de oldukça önemlidir. 

BRÜKSEL LAHANASI

4 dakika kızartın.

8 dakika buharda pişirin.

6 dakika kaynatın.

200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

KUŞKONMAZ

5-8 dakika kızartın.

8-12 dakika buharda pişirin.

7-10 dakika kaynatın.

200 derecede 20 dakika pişirin.

KARNABAHAR

Önceden haşladıysanız 8 dakika kızartmanız yeterli.

Önceden haşlanmayan karnabahar için bu süre 20 dakika.

30 dakika buharda pişirin.

15 dakika kaynatın.

180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

BROKOLİ

8 dakika kızartın.

8 dakika buharda pişirin.

8 dakika kaynatın.

170 derece sıcaklıktaki fırında 20 dakika pişirin.

PATLICAN

Yuvarlak şeklinde kestiğiniz patlıcanları 8 dakika kızartın.

20 dakika buharda pişirin.

YUvarlak dilimlerde kestiğiniz patlıcanları 20-30 dakika kaynatın.

180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

ENGİNAR

Rengi pembeleşinceye kadar kızartın.

Enginarı buharda pişirmek için bütün olarak attığınızda beklemeniz gereken süre 35 dakikadır. Parçalayıp atarsanız bu süre 20 dakikaya iniyor.

Kaynatmak için hepsini bütünüyle suya attığınızda 25-30 dakika, parçaladığınızda 10 dakika daha az pişirebilirsiniz.

 

180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirebilirsiniz.