ÇITIR KARNABAHAR

MALZEMELER

1 karnıbahar

Yarım fincan kepekli un

2 yumurta, hafifçe çırpılmış

3 diş kıyılmış sarımsak

3 yemek kaşığı doğranmış taze soğan

Tuz, karabiber, zeytinyağı, yoğurt veya ekşi krema 

YAPILIŞI

Büyük bir tencerede su kaynatın. Karnıbaharı ekleyin ve sadece 3-5 dakika pişirin. Diğer malzemeleri doğrayarak bir kapta iyice birleşene kadar karıştırın. Yapışmaz tavayı ısıtın ve hafifçe zeytinyağıyla kaplayın. Karnıbahar karışımından bir çorba kaşığı ile alıp aralıklarla tavaya koyun ve hepsini bir spatula ile hafifçe düzleştirin. Yaklaşık 5 dakika çevirerek pişirin. Kağıt havlu ile kapladığınız tabağa pişen karnıbaharlarınızı alın. Karnıbaharlanızı ılık olarak yoğurt veya ekşi krema ile servis edebilirsiniz.

KUŞKONMAZ VE LİMONLU TAVUK

Bu tarifte hazır alacağınız limon biber baharatı kullanıyorsunuz ama bulamazsanız toz biberle limon kabuğu karışımını da kullanabilirsiniz.

MALZEMELER

Kemiksiz derisiz tavuk göğsü

Çeyrek fincan un

Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı limon biber baharatı

1 bardak doğranmış kuşkonmaz

2 dilim limon

2 çorba kaşığı bal + 2 çorba kaşığı tereyağı 

Süsleme için maydanoz

YAPILIŞI

Tavuk göğüslerini her birini yaklaşık 2 cm kalınlığa gelene kadar streç film ile sarıp dövün. Tavuklar altın kahverengi olduğunda bir tabağa alın. Aynı tavaya limon dilimlerinizi dizip her iki tarafını da karamelize olmaları için pişirin. Tavadan alın ve bir kenara koyun. Doğranmış kuşkonmazları tavaya alın. Birkaç dakika parlak yeşil ve hafif hassas oluncaya kadar soteleyin.