Vişne Sapı Nasıl Kurutulur? Zararı Var mıdır?

Kilo vermeye yardımcı olan vişne sapının, sağlığımıza birçok faydası olduğu biliniyor. Peki vişne sapı nasıl kurutulur? Vişne sapının zararı var mıdır?

07.02.2019-11:09 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-11:04) Vişne Sapı Nasıl Kurutulur? Zararı Var mıdır?

Kilo vermeye yardımcı olan vişne sapının, sağlığımıza birçok faydası olduğu biliniyor. Peki vişne sapı nasıl kurutulur? Vişne sapının zararı var mıdır? İşte yanıtlar...

Vişne sapının zararı var mı?

Vişne sapının idrar söktücü özelliği bulunuyor ancak fazla tüketimi vücutta dehidrasyona yani su kaybına neden olabiliyor. Öte yandan ishal durumu olan ve düşük tansiyonu olanların vişne sapı tüketmesi vücuda zarar verebilir. Vişne sapı ve benzer bitkileri tedavi amaçlı tüketmeden önce bir uzmana danışmakta fayda var.

Vişne sapı nasıl kurutulur?

Vişne yediğinizde saplarını bir kenara ayırın. Daha sonra güzelce yıkadığınız vişne saplarını bir kaba koyun ve kurumaya bırakın. Birkaç gün sonra gölge ve açık hava olan bir yere temiz zemin üzerine serin ve 2-3 gün kuruması için bırakın. Kuruyan vişne saplarını bir kavonozda muhafaza edebilirsiniz.



Vişne sapı nasıl kullanılır?

En popüler kullanım şekli vişne sapının çayını demlemektir.Bunun için kaynamış bir bardak suya bir kaşık vişne sapı atın ve demleye bırakın. Daha sonra sapları çıkarın. Dilerseniz bir çay kaşığı bal ekleyerek çayınızı tatlandırabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal