Bebeklerde Damak Düşmesi Belirtileri ve Tedavisi

Özellikle yenidoğan bebeklerde sık karşılaşılan damak düşmesi, bebeklerin %85 ila 90'ını etkileyen bir sorundur, ancak bir hastalık değildir. Emerken zorlanan bebeklerde damak düşmesi sorunu yaşanabilir ve bu korkulacak bir durum değildir. Peki, bebeklerde damak düşmesi belirtileri ve tedavisi nelerdir?

14.01.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-14:46)

Yenidoğan bebekler arasında sıklıkla karşılaşılan damak düşmesi daha sonraki dönemlerde damak, diş ve çene bozukluklarına sebep olabilmektedir. Peki, bebeklerde damak düşmesi nedir? Belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenlere göz atalım…

BEBEKLERDE DAMAK DÜŞMESİ BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ

Bebeğin anne memesini ağzı ile kavrayıp emmeye çalışması esnasında ağız kenarından sütün dışarı doğru sızması durumu damak düşmesi sorunlarının genel adıdır. Bebek memeyi emmeye kalktığında bir türlü başaramaz uğraşır durur, sütü tam anlamı ile içemez ve süt ya boğazına ya da dşarı doğr4u sızar. Bu durumda bebek emerken garip sesler çıkarabilir. Tıpta yenidoğan bebeklerdeki damak düşmesinin herhangi bir tedavisi yoktur. Bu durumda uzman bir sağlık çalışanı veya hemşire yardımı ile bebeğin emmesine yardımcı olunabilir. Eskiden damak düşmesi yaşayan bebeklerde uygulanan tedavi yöntemi; annenin başparmağı ile damak kısmına hafifçe baskı uygulaması ile gerçekleştirilirdi. Anne başparmağını bebeğin ağızına sokar ve yavaşça damağa baskı uygular. Fakat böyle bir durumda uzman doktorunuzdan yardım almak daha akıllıca bir çözümdür. Yenidoğan bebeğin düşen damağını düzeltmek için herhangi bir cerrahi uygulama yapılmamakla beraber aynı zamanda ilaç tedavisi de uygulanmamaktadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal