16.06.2022-15:00 (Son Güncelleme:16.06.2022-15:00)


1

Alışveriş arabaları ve sepetleri daha çok şey satın almanız için büyük yapılmıştır. yapılan deneyler boyutu iki katına çıkarınca tüketimin yüzde 19 arttığını ortaya koymuştur.



2

Bugün Temmuz dediğimiz, yaz mevsimi ortasındaki ayın ismi, avrupa takvimlerinde July’dir. Bu isim, meşhur roma imparatoru Jül Sezar'a dayanıyor. Ağustos ayının ismi de, Sezar'dan sonra iktidara gelen roma imparatoru Augustus Saesar'dan kaynaklanıyor. Augustus, selefi July'den geri kalmadı. O da ismini takvime koydurdu. Sezar'dan sonra geldiği için, Temmuz'dan sonraki ayı tercih etti. Üstelik, bununla da kalmayarak, normalde 30 gün süreli olarak Jülyen takviminde yer alan Ağustos ayının süresini Temmuz'a inat 31 güne çıkarttı. Böylelikle, duruma göre 29–30 gün şeklinde hesaplanan şubat ayının süresi 28-29 güne indirgenmiş oldu.



3

Dünyada 4300 farklı din vardır.



4

Ukrayna’dan alınarak gazino yapma sözüyle ve yüzer kütle statüsünde 2001’de Boğazlar’dan geçirilen Varyag, Çin tarafından ülkenin kuzeyindeki Dalian Limanı’nda donatılarak uçak gemisi haline getirilmiş ve adı Liaoning olarak değiştirilmişti.



5

Dünyanın en zengin 3 ailesi, en fakir 48 ülkenin toplam servetinden daha fazla servete sahip.



6

Almanya’da bir grup hırsız, 5 ton ağırlığında Nutella çaldı. Çalınan Nutella'nın piyasa değerinin 16 bin Euro olduğu belirtildi. Niederaula şehrinde hafta sonu gerçekleşen olayda hırsızlar, 5 ton ağırlığında ve 16 bin Euro değerindeki Nutella kavanozlarını çaldı. Bölgedeki hırsızlar Mart ayında 30 bin Euro değerinde 5 ton kahve, Ağustos'ta ise 34 bin kutu enerji içeceği çalmıştı.



7

Uzun süre haşlanan yumurta uzun zamanda öğütüleceği için vücudun harcadığı enerji miktarı yumurtadan daha fazladır. Haşlanmış yumurta bu yüzden çok iyi bir diyet yemeğidir.



8

1961 ve 1997 yılları arasında Amerika'nın New York şehrinde dövme yapmak yasa dışı bir durumdu.



9

Karaoke kelimesi Kara Orkestranın kısaltılmasıdır. Kara ise Japonca'da boş demektir.



10

Kaptan korsanların taktıkları tek göz bandının amacı, karanlık yerlere girildiğinde karanlığa alışma süresini azaltmak içindir.



11

Everest Dağı'nda 200'den fazla dağcı cesedi bulunmakta.



12

19 yüzyılda Hindistan'da alt kasta mensup kadınların göğüslerini kapatmaları yasaktı.



13

Asansörlere ayna konmasının birincil sebebi, kravatınızı ya da saçınızı düzeltin diye değil. Kapıyı açınca kabinin yerinde olduğunu görün diyedir.



14

Pulp Fiction filminde tüm saatler 04.20'yi gösterir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR