Mehmet Aydın ile FETÖ Bağlantısı!

Çiftlik Bank'ın kurucusu dolandırıcı Mehmet Aydın'ın, FETÖ soruşturmasında ismi olan kişilerle ilişkisi oluğu ortaya çıktı. Ayrıca diğer dolandırıcı şirket Detay Maxinet'ten Aydın'ın hesabına 5 milyon TL aktarıldığı saptandı.

09.04.2018-09:29 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-08:47) Mehmet Aydın ile FETÖ Bağlantısı!

Binlerce insanı tuzağına düşürüp firari Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın, hırsızlık, şantaj ve uyuşturucu kaçakçılığından 13 suç kaydı çıktı. İlk sabıka kaydı ise dolandırıcılık ve hileli iflas olmuş.  Saadet zinciri Detay Maxinet’ten de Aydın’ın banka hesaplarına farklı zamanlarda 5 milyon 96 bin TL aktarıldığı öğrenildi.

Giresunlu olan 27 yaşındaki Mehmet Aydın, Bursa Nilüfer’de doğup büyüdü. 5 sene öncesine kadar Bursa’nın lüks restoranlarından birinde sigortalı bir işçi olarak çalışıyordu. Kısa bir zaman mesai yaptığı restoranda SGK girişi yapılan Aydın, işten ayrıldıktan kısa bir zaman sonra İstanbul’un Beykoz ilçesinde yaşamaya başladı ve dolandırma aracı olan Çiftlik Bank’ın temelini burada attı. Bilgisayar oyunu olarak başlayan Çiftlik Bank, daha sonra yüz binlerce kullanıcısı olan bir ‘yatırım aracı’ niteliği kazandı. Kullanıcıların yatırılan paralarla çeşitli hayvanlar satın aldığı ve para kazandıracağını vaat eden Çiftlik Bank oyunu kısa sürede geniş kitleye hitap eder hale geldi. Şirketi 2017’nin ocak ayında devralan Mehmet Aydın, tuzağına düşürdüğü yaklaşık 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 TL para aldı. Dolandırdığı paralarla yurt dışına kaçan Aydın, bir daha ülkeye geri dönmedi.

Kaçak zanlı Mehmet Aydın’ın ilk suça karışma zamanı ise küçüklük yıllarına kadar uzanıyor. Tutanaklara geçen ilk suçları dolandırıcılık ve hileli iflas olmuş. Bursa Başsavcılığı tarafından Aydın hakkında dolandırıcılık ve iflas suçundan soruşturma başlatıldığı ve GBT kaydı olduğu öğrenildi. Aydın’ın açıktan hırsızlık, kullanmak için uyuşturucu satın alma, şantaj, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, işyerinden ve kurumdan hırsızlık, Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet dahil toplam 13 suç kaydı bulunuyor.

FETÖ'CÜLERLE İLETİŞİMİ VARMIŞ

Mehmet Aydın’ın belirli zamanlar kullandığı 2 telefon hattı polis tarafından incelendi. Aydın’ın son 6 yıl içinde FETÖ dosyalarında ismi geçen iş insanı, öğretmen ve memurların da aralarında olduğu toplam 11 kişi ile telefon görüşmesi yaptığı saptandı. Bunların çoğunluğunu kapatılan Bank Asya bankasında ortak hesap hareketi bulunan kişiler olduğu öğrenildi.

AYDIN'IN HESABINA 5 MİLYON TL

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Maliye Bakanlığı’ndan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen bir bilgilendirme yazısında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Çiftlik Bank’tan sonra ortaya çıkan ve yine saadet zincirine benzer bir oluşum olan Detay Maxinet isimli şirketin, Mehmet Aydın’ın hesabına farklı zamanlarda toplam 5 milyon 96 bin TL aktardığı anlaşıldı. Para aktarımı sonrasında iki yapı arasında bağlantı olabileceği ifade edildi. Türkiye genelinde 40 bine yakın kullanıcısı bulunan Detay Maxinet, kullanıcılarına ‘sadece bilgisayarlarını açık bırakarak para kazanabilecekleri bir sistem’ sunuyordu. ‘Piramit sistemiyle dolandırıcılık’ soruşturması sürerken, geçen hafta şirketin hesaplarına polis  tarafından el konuludu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal