Yeni Başbakan Belli Oldu! 7 Bakan Değişiyor

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, yeni kabinede 7 bakanın değişeceğini ve Başbakan adayının Binali Yıldırım olacağını yazdı.

16.05.2016-09:11 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Yeni Başbakan Belli Oldu! 7 Bakan Değişiyor

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında AK Parti'de konuşulan başbakan adaylarını ve kabinede yapılacak revizyonu kaleme aldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, 22 Mayıs'ta yapılacak AK Parti Kongresi öncesinde henüz netleşmeyen genel başkan ve başbakan adayının kim olacağı sorusunun yanıtının büyük oranda yanıtını bulduğunu yanıt bulduğunu belirterek Binali Yıldırım isminin git gide ön plana çıktığını ifade etti.

"Beşiktaş Şampi' başlıkları atılıyor ya öyle bir durum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iradesine bakarak süreci okuyanlar açısından, 'Binali Yıldırım Başba...' diyen Selvi, Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan seçildiği süreçle bugünün konjonktürün farklı olduğuna dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanı ile yarışan değil, Cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışan başbakan modeli kurulacak. Onu başkanlık sistemi konusundaki samimi çabalar izleyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın isminin başbakan adayları arasında geçmesine de değinen Selvi, "Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın ekonominin kaptanlığına gelmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Selvi yedi bakanlıkta değişiklik olacağına vurgu yaparak, yazısında "Davutoğlu istemediği için kabinede yer almayan Mustafa Şentop, Nurettin Canikli ve Nihat Zeybek'in yeni hükümette görev alması bekleniyor" görüşüne yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal