Zindaşti İstanbul'da Yakalandı

İstanbul Emniyet Teşkilatının uluslararası bir suç örgütüne ilişkin gerçekleştirdiği operasyonda İranlı beyaz madde baronu Naci Şerifi Zindaşti ile örgüte bağlı 9 üye yakalandı.

06.04.2018-10:56 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-10:43) Zindaşti İstanbul'da Yakalandı

Emniyet teşkilatından elde edilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden ekipler Türkiye'de uluslararası bir suç örgütünün peşine düştü. Suç örgütüne ilişkin harekete geçen polis, suç örgütü lideri İranlı beyaz madde baronu Naci Şerifi Zindaşti ile örgüte bağlı olan9 üye yakalandı. Yakalanan şüphelilerin emniyette sorgulaması sürerken, suç örgütüne ilişkin düzenlenen operasyonun devam ettiği bildirildi.

İranlı beyaz madde baronu Zindaşti'nin FETÖ ile bağlantısı sebeiyle tutuklanan ABD Konsolosluk yetkilisi Metin Topuz'un bir ara görev yaptığı ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) görevlileriyle de görüştüğü öğrenildi.

2009 yılında beyaz madde suçundan Maltepe Cezaevinde bulunurken yapıldığı iddia edilen görüşme hakkında firari FETÖ'cü savcı Cihan Kansız'ın bu saklı görüşmenin tutanaklara geçirilmemesi talimatını verdiği belli oldu. ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi tarafından İranlı suç örgütü liderine, Ergenekon ve Balyoz öncesi firari FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz'e 'gizli tanık' olarak ifade verip, çalışmaların önünü açması durumunda serbest kalacağı sözünde bulunulduğu ileri sürüldü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal