Ünlü İş Adamı FETÖ'den Tutuklandı!

İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği’nin üst düzey 7 idarecisi İstanbul’da gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgularından sonra adliyeye getirilen şüphelilerden Zekeriya Mete’nin de içlerinde bulunduğu 2 kişi tutuklandı.

21.02.2018-09:29 - (Son Güncelleme: 21.02.2018-09:26) Ünlü İş Adamı FETÖ'den Tutuklandı!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in emriyle Bank Asya’ya 7 milyon 400 bin TL yatırdıkları öne sürülen İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği’nin üst düzey 7 idarecisi İstanbul’da gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgularından sonra adliyeye getirilen şüphelilerden Zekeriya Mete’nin de içlerinde bulunduğu 2 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma bünyesinde Fetullah Gülen'in Bank Asya'ya para yatırılması talimatından sonra İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği'nin, 27 Ocak 2014 tarihinde 3 milyon 600 bin TL, 17 Haziran 2014'te ise 3 milyon 800 bin TL'yi bankaya yatırdığı ortaya çıkarıldı.

İddiaya göre bu paralar, başka bankalardaki hesaplardan çekilerek Bank Asya'ya aktarılmış. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla birliğin üst düzey 7 yöneticisi İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı.
8 adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak için Vatan Caddesi'nde bulunan Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Şüphelilerin emniyetteki sorgulama işlemleri tamamlandı. İstanbul Adliyesi'ne gönderilen şüpheliler, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda soruşturmayı yürüten savcı tarafından yapılan sorgularından sonra Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. Sorgu sonucu Sübet Çiçek, Kazım Taycı, İzzet Selçuk Şaban adlı şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete ve Alparslan Arduç FETÖ üyeliği suçlamasından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal