Türkiye'nin Kardeşlik Gücü! Katarlılar Türkçe Öğrenmeye Başladı

atarlıların sosyal medyada Twitter gibi mecralar üzerinden  Türkçe öğrenmeye başladığı bildirildi.

10.06.2017-14:04 - (Son Güncelleme: 10.06.2017-15:22) Türkiye'nin Kardeşlik Gücü! Katarlılar Türkçe Öğrenmeye Başladı

On memleket tarafından tecrit edilip soyutlanan Katar' da, geride bırakılan bir haftada Türkiye, başrol oyuncusu oldu. Katarlıların sosyal medyada Twitter gibi mecralar üzerinden  Türkçe öğrenmeye başladığı bildirildi.
Katarlıların sosyal medyada paylaştığı görsellerde süt ve yumurta gibi sözcüklerin Türkçe, İngilizce ve Arapça çevirileri yan yana yer alıyor.

TÜRK ÜRÜNLERİNİ BULABİLİRSİNİZ

Ek olarak süpermarketler Türkiye'den gelen malları özel etiketler ile duyuruyor. Sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşımda, El Mera'daki markette "Türk sütlerini bulabilirsiniz" yazdığı bildirildi.

Doha yönetimine destek veren Katarlılar, ek olarak sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajlarında "Allah Türkiye'yi korusun" diyor.


Reis-i Cumhur Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam AK Parti İstanbul İl Başkanlığı' nın düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Türkiye'nin Katar'ı yalnız bırakmayacağını vurgulamıştı.

TWİTTER ÜZERİNDEN TEŞEKKÜR

Ummu Salal Futbol Kulübü Başkan Yardımcısı Şeyh Temim bin Muhammed Al Sani de, krizde Katar'ın yanında olan memleketlere Twitter üzerinden paylaştığı mesajıyla teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Al Sani attığı mesajda, "Teşekkürler Kuveyt, teşekkürler Umman, teşekkürler Türkiye. Katar' a gizli ya da alenen destek olan tüm memleketlere ve milletlerine teşekkürler. Katar'a verdiğiniz desteği unutmayacağız ve gelecek nesillere hatırlatacağız" diye yazdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal