Türkiye'den ABD'ye Sert Yanıt!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün, değerlendirmelerine yönelik açıklama yaptı.

30.07.2017-19:53 - (Son Güncelleme: 30.07.2017-19:45) Türkiye'den ABD'ye Sert Yanıt!

Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün, İdlib'teki terör örgütlerinin varlığıyla ülkemize bağlantı kuran değerlendirmelerine karşı tepkimiz, üst düzey bir girişimle bizzat adı geçenin dikkatine getirilmiş ve provokatif olarak nitelenebilecek ifadeleri protesto edilmiştir.


Ek olarak, terör örgütlerinin Suriye ve Irak'ta melce bulmasının altında yatan temel sebeplerin ortadan kaldırılmasının sadece tüm alakalı aktörlerin söylemleri ve eylemleri arasında çelişki bulunmaması yoluyla mümkün olabileceği, Suriye’de terörist örgüt PYD/YPG'nin hangi hedefle olursa olsun desteklenmemesi doğrultusundaki beklentimiz tekrarlanmıştır.

İsmi geçenin söz konusu beyanlarına dair tepkimiz Vaşington Büyükelçiliğimiz tarafından da ABD makamları nezdinde yinelenecektir.''

NE OLMUŞTU?

Ortadoğu Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği 'Trump Yönetimi'nin Terörle Mücadele Politikasının Değerlendirmesi' başlıklı sempozyumda konuşma yapan McGurk, İdlib'in Türkiye'nin yanında yer alması nedeniyle El-Kaide'nin barınma bölgesi olduğunu ve Türklerin buna göz yumduğunu dile getrdi.

EL-KAİDE YAPILANMASINA DESTEKLE SUÇLADI


Amerika'nın Sesi'nden Mehmet Toroğlu'nun verdiği bilgiye göre, McGurk, Suriye'nin Türkiye hududunda yer alan İdlib bölgesindeki El-Kaide teşkilatlanmasının yarattığı tehdide ilişkin Türkiye'yi suçlayarak, "İdlib bölgesi 11 Eylül saldırılarından bu güne El-Kaide'nin en büyük barınma alanı haline geldi. El-Kaide önderi Ayman el Zevahiri'nin yardımcısı İdlib'e niye ve nasıl gidebiliyor? Oraya nasıl ulaşabiliyorlar? Suriye'nin bazı bölgelerine onbinlerce silahın ve askerin girmesine izin vermek hiç doğru bir hareket değil. El-Kaide bundan çok yararlandı, şu an orası Türkiye'nin hemen yanında bir barınma bölgesi. Bu hususu Türk'lerle çok yakından görüşeceğiz. Bazı IŞİD alanlarında sınırı nasıl kapattıysak ve kimsenin geçmemesine müsade etmediysek, İdlib için de bunu yapabiliriz. Bu odaklanmamız gereken önemli bir mesela." ifadelerini kullandı

"BU HEPİMİZ İÇİN BİR SORUN"


Panelden sonra bir gazeteci tarafından yöneltilen "İdlib'deki El-Kaide varlığından Türkiye'yi mi suçluyorsunuz?" sorusuna "Bu hepimiz için bir sorun. Bu sorunla mücadelede Türkiye'yle birlikte çok yakın çalışmalıyız." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal