Türk Askeri Korkusu IŞİD'e Bunu Yaptırdı

Türk askerinin sınır ötesindeki keşif operasyonuyla tedirginliği iyice artan terör örgütü DAEŞ, kontrol ettiği bölgelerde 50 kilometrelik hat boyunca mayın döşedi.

12.05.2016-11:14 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Türk Askeri Korkusu IŞİD'e Bunu Yaptırdı

Karaköprü-Çobanbey-Cerablus hattını tuzaklı mayınlarla dolduran DAEŞ’in, bunu yapmasındaki temel sebep ise ‘ani baskın korkusu’

Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo bereli bir ekibin geçtiğimiz günlerde sınır ötesine yaptığı müdahalenin ardından DAEŞ terör örgütünden 'mayın' hamlesi geldi. Pazar gününden buyana örgüt, kontrol ettiği bölgelerde sınır boyunu mayınladı. tarafından olası bir ani müdahale ihtimaline karşı yaklaşık 50 kilometrelik alana mayın döşendi.

AMAÇ: BASKINI YAVAŞLATMAK

Kilis'e yönelik artan saldırılar sonrası sınır ötesi müdahale ihtimalinin artması, yetkililerin bu yönde yaptığı açıklamalar ve TSK'nın sınır boyunca tahkimatını güçlendirmesiyle birlikte terör örgütü DAEŞ iyice panikledi. Sınırda yoğun mayınlama faaliyetine girişen DAEŞ, Kilis'in 18 kilometre güneyinde yatay bir hat izleyerek Karaköprü'den Çobanbey ve oradan da Cerablus yönünde 50 kilometrelik hat boyunca mayınladı. Suriye'den 'ye geçmeye çalışan sivilleri de tehdit eden yoğun mayınlama çalışmasında öncelikli hedefin, tarafından gelecek ani baskınları geciktirmek olduğu belirtiliyor. Sınır boyunda yeralan ağaçlık bölgeler ve evlere de tuzak amacıyla patlayıcılar yerleştirildi.

YİNE PYD'YE 'YOL' AÇTI

DAEŞ'li teröristlerin, sınır bölgesine kendi imalleri olan plastik kalıplı elyapımı mayınları döşediği kaydediliyor. Cerablus'un batı sınırından başlayarak Çobanbey, Hacıveli, Selamlar, Halvaniye, Al Bir, Arap İzza, Ayyaşe, Hacılar ve Ömer Barak, örgüt tarafından mayınlanan bölgeler arasında. Bu arada DAEŞ ve PYD arasında ulaşım kanalı da açıldı. Kontrolü DAEŞ'te olan Azez'e bağlı Kefer Nasıh köyü ile bir diğer terör örgütü PYD'nin muhaliflerden geçtiğimiz günlerde ele geçirdiği Ahraz köyleri arasında ticari koridor açıldı. Bu adımla birlikte Afrin kantonu ile DAEŞ'in kontrolündeki bölgeler arasında ticari alışveriş dönemi başlamış oldu. Açılan bu yoldan kamyon ve minibüs geçişleri dikkat çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal