Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

TSK Angajman Kurallarını Değiştirdi

TSK’nın önceki gece Afrin’e 40 araçla yapılan terör sevkıyatını hedef alıp vurması, “Hareketli her hedef vurulacak” diye belirlenen yeni angajman kuralının uygulanması oldu.

24.02.2018-13:03 - (Son Güncelleme: 24.02.2018-13:04) TSK Angajman Kurallarını Değiştirdi

Suriye’nin Halep bölgesinden çıkıp Afrin’e giden 40 araçlık konvoyun önceki gece Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK) tarafından vurulmasıyla, Afrin’e terör tahkimatını önlemeye yönelik “Hareketli her hedef vurulacak” diye belirlenen yeni angajman kuralları uygulamaya konuldu ve ilk kez uygulandı.

TSK, MÜHHİMAT KONVOYUNU SİVİLLERDEN AYIRIP VURDU

TSK, Afrin'e gelen konvoyu İnsansız Hava Araç'larıyla saniye saniye takip etti. TSK, Afrin’e yaklaşan iki şüpheli konvoyu takibe alarak yalnızca mühimmat taşıyan konvoyu vurdu. Bu Türkiye'nin sahadaki istihbarat gücünü ve modern ekipmanlarla yaptığı keşif ve gözetleme gücünü de gösterimekte. 

Daha önce hareketlenen ve Afrin'e girme planı yapan rejim yanlısı grupların konvoyları uyarı bombardımanlarıyla durdurulmuştu.

öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden siviller için açıklama geldi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekatı'nın maksatlarından biri de 'Afrin Afrinlilerindir' gerçeğinden hareketle dost ve kardeş bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılarak tekrar evlerine dönmelerini sağlamaktır. Ayrıca teröristlerden arındırılan yerleşim yerlerinde yaşayan halka şu ana kadar ihtiyaç duydukları gerekli tüm insani yardımlar yapılmakta ve halkın harekata olan olumlu yaklaşımı ile Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı sevgisi açıkça görülmektedir."

Diğer yandan Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait konvoyun imha edilmesi ile ilgili görüntüleri resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından paylaştı. Ancak Youtube'un teröristlerin vurulduğu ana ilişkin görüntüleri siteden kaldırldığı görüldü. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;