TSK Afrin'de YPG'yi Vurdu!

TSK'ya bağlı sınır birlikleri, YPG'nin Afrin'deki mevzilerini vurdu.

26.08.2017-15:04 - (Son Güncelleme: 26.08.2017-18:19)

Suriye sınırına gönderilen obüs ve tank yüklü tırlar Kilis'e ulaşmıştı. TSK'nın YPG'nin Afrin'deki mevzilerini ateş altına aldığı gelen haberler arasında. Kilis'in sınır hattındaki karakollardan obüslerle YPG'nin Afrin'deki mevzileri derduman edildi.

YPG MEVZİLERİNE TOP ATIŞI YAPILDI

Top sesleri, Kilis şehir merkezinden de duyuldu. Afrin çevresi ve Marenez bölgesinde YPG mevzilerine çok sayıda top atış gerçekleştirildi. Bölücü PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG mevzileri yerle bir edildi.

ÖSO KARADAN YPG'YLE ÇATIŞTI

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler de karadan YPG'ye yönelik operasyon başlatmıştı. Azez kırsalında ÖSO ile YPG üyeleri arasında çatışma yaşandı.

Öte yandan Suriye'nin Halep şehirine bağlı Afrin ilçesinin karşısında yer alan Kilis’in sınır hattındaki Elbeyli ilçesine M 114 kariyer, fırtına obüsü ve topları sevk edildi.

TIR'ların üzerine konulan fırtına obüsleri ile M 114 kariyerlerden oluşan 10 araçlık konvoy terör örgütü PKK'nın Suriye'deki ayağı PYD/YPG kontrolündeki bölgelerin Türkiye tarafındaki hudut karakollarına gönderildi.

Fırtına obüsleri ile M 114 kariyerler 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığına bağlı sınır birliklerine konuşlandırıldığı duyuruldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal