Trump'tan Filistin'e Ekonomik Tehdit

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'le barış görüşmelerine devam etmediği takdirde Filistin'e para yardımının kesileceğini söyledi.

25.01.2018-20:44 - (Son Güncelleme: 25.01.2018-20:32) Trump'tan Filistin'e Ekonomik Tehdit

ABD Başkanı Donald Trump, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumunda (WEF) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı toplantıdan sonra açıklamalarda bulundu.

TRUMP, FİLİSTİN'İ SUÇLADI

Trump, İsrail Filistin barış görüşmelerinin devam edip edilmeyeceğine ilişkin Filistin’i suçladı. Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıma kararının ardından Filistinlilerin ABD’ye saygı duymadığını söyleyen Trump, "ABD’ye saygı gösterilmeli yoksa hiç bir ilerleme kaydedemeyeceğiz" dedi.

"BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE KATILMAZLARSA PARALAR GİTMEYECEK"

Orta Doğu barışını hedeflediklerini söyleyen ABD Başkanı Trump, Filistin’i İsrail’le barış görüşmeleri için masaya oturmazsa para yardımını kesmekle tehdit etti. Trump, “Biz onlara yüzlerce milyon dolarlık yardım ve destek sağlıyoruz, muazzam rakamlar, kimsenin anlayamayacağı paralardan bahsediyoruz. Bu para masada ancak onlar oturup barış müzakeresi yapmazsa bu para onlara gitmeyecek” diye konuştu.

DONALD TRUMP KİMDİR ?

70 yaşındaki ünlü Amerikalı iş adamı Donald Trump önce Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı oldu, sonra da ABD'nin 45. başkanı seçildi. 20 Ocak 2017'de görevi Barack Obama'dan devralacak Trump, çok zorlu bir seçim yarışının ardından belki de ABD tarihinin en büyük seçim sürprizine imza attı. Donald Trump, Forbes dergisinin "Dünyanın En Zengin 400 İnsanı" listesinde yer alıyor. Dergiye göre Trump'ın serveti yaklaşık 3 milyar 700 milyon dolar. Trump ise bu rakamın 10 milyar dolar olduğunu iddia ediyor. Trump, daha önce 2000'de yapılan seçimlerde Reform Partisi'nden başkan adayı olmuş ama bir süre sonra adaylıktan çekilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal