Trabzon'da Pistten Çıkan Uçak Kaldırıldı!

Trabzon'da, 13 Ocak'ta pistten çıkan uçak, vinçlerle yapılan yaklaşık 11 saatlik çalışmanın ardından bulunduğu yerden kaldırılarak pist kenarına alındı.

18.01.2018-18:53 - (Son Güncelleme: 18.01.2018-18:47)

Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan Ankara-Trabzon seferini yapan yolcu uçağının bulunduğu yerden kaldırılması amacıyla gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında saat 04.00 itibarıyla bir gün uçuşlara ara verilen Trabzon Havalimanı'nda, Devlet Hava Meydanları İşletmesine bağlı Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi ekiplerince saat 05.00'te başlatılan çalışmalar devam ediyor.


ÇALIŞMALAR 11 SAAT SÜRDÜ


Ekipler, 300 ve 500 tonluk iki vincin halatlarını uçağın belirlenen bağlantı noktalarına sabitledi. Uçak, bu işlemin ardından 2 saati vinçlerle bulunduğu yerden kaldırılması olmak üzere toplam 11 saat süren çalışmayla pist yanındaki alana çıkartıldı. İtfaiye ekipleri, burada vinçlerde askıda tutulan uçağı su sıkarak yıkadı.
Bagajların boşaltılmaya başlandığı uçağın daha sonra taşıyıcılara yerleştirilerek apronda güvenli bölgeye nakledilmesi planlanıyor.

150 KİŞİ GÖREV ALDI


Çalışmalarda, teknik ekibin yanı sıra AFAD, UMKE, sağlık personeli ve polislerin bulunduğu yaklaşık 150 kişi görev aldı. İtfaiye ekiplerince uçağın bulunduğu toprak zemine su sıkıldığı görüldü.

Mobil Komuta Merkezinin de oluşturulduğu bölgede, Trabzon Havalimanı Mülki İdare Amiri Numan Hatipoğlu ile Trabzon Havalimanı Başmüdürü Ahmet Aydın çalışmaları takip etti.
Yetkililer, kurtarma çalışmalarıyla ilgili masrafların uçağın sigorta şirketi tarafından karşılanacağını bildirdi.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ


Öte yandan, uçağın bulunduğu alandan kaldırılması çalışmalarını izlemek isteyen vatandaşların havalimanını gören yol kenarında, üst geçitlerde ve tepelik alanlarda toplandığı görüldü.

Polis, araç trafiğinde aksama yaşanmaması için sürücüleri araçları yol kenarına park etmemeleri konusunda uyarıyor. Bazı kişiler ise çalışmaları tekne ile açıldıkları denizden izliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal