Tillerson Türkiye'de Hesap Verecek!

Perşembe günü Ankara’da olacak ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın önüne ABD’nin Suriye’de işlediği günahların hesabını verecek. Gündemde Afrin Harekatı ve Menbiç olacak.

14.02.2018-09:21 - (Son Güncelleme: 14.02.2018-09:16) Tillerson Türkiye'de Hesap Verecek!

Türkiye, Tillerson’a “Ya terörün karşısında durup Türkiye’den yana olun, ya da ilişkiler bozulur” mesajını en üst düzeyde verecek. ABD’li bakan geldiği ilk günde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilecek. Tillerson, ardından mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. İki bakanın görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Tillerson’ın temasları esnasında önüne PKK/PYD’nin terör eylemleri bir defa daha belgeleri ile getirilecek. Türkiye görüşmelerde PKK/PYD’nin Türkiye’yi hedef alan saldırılarını hatırlatacak. Zeytin Dalı Harekatı öncesinde son bir sene içerisinde PYD’nin işgal ettiği yerlerden Türkiye’ye 700’den fazla füze atıldığı, Zeytin Dalı Harekatı ile beraber ortalama yüz füze daha fırlatıldığı, bu saldırılarda sivillerin öldüğü önüne serilecek. Saldırılar ve yaşanan can kayıplarının listesi Tillerson’a verilecek.

Yine bu saldırılarda ABD’nin DEAŞ’la mücadele bahanesi ile gönderdiği silahları Türkiye’ye karşı kullanıldığına ilişkin deliller de gösterilecek. Bölücü örgüte 2019 bütçesinden 550 milyon dolar ayrılmasına yönelik rahatsızlık iletilecek. DEAŞ gerekçesi ile verilen 5 bin tır ve 2 bin uçak silahın söz konusu örgütle mücadelede büyük oranda başarı sağladığı için toplanması istenecek. ABD’nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK ile terörist olarak görmediği PYD’nin organik bağı bir defa daha anlatılacak. PKK’nın PYD’ye verilen silahlarla gerçekleştirdiği saldırıların kanıtları da dosyalarda bulunacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal