Terör Uzmanından Korkutan Açıklama: Daha İşin Başındayız

Emekli Binbaşı Mete Yarar, terör örgütü PKK'nın ilçelerdeki silah stoğunun neden bitirilemediğini, hendeklerin neden kapatılamadığını açıkladı

23.12.2015-15:36 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Terör Uzmanından Korkutan Açıklama: Daha İşin Başındayız
Güvenlik politikaları uzmanı emekli Binbaşı Mete Yarar, "Güneydoğu'daki il ve ilçelerde yaşanan çatışmalar, kısa sürede bitmez. Bundan sonra da, iki üç ay daha sürebilir" dedi.

Yarar, yaptığı açıklamada "Bana herkes ‘Örgütün mühimmatı neden bitmiyor, haftalardır çatışıyorlar, bu nasıl bir stok ki bitmiyor ?' diye soruyor. Gerçekten de haftalardır güvenlik güçleri ile çatışmalar ilçelerde sürüyor ama bölücü örgütün mühimmatı bitmiyor" dedi ve şunları söyledi:

GÜNDE 4 BİN MERMİ

"Bitmez çünkü tüneller aracılığıyla ikmal yolları açık. Evlerden birbirine geçişi, sağlayan bu tüneller hem kaçış noktası olarak kullanılıyor, hem de mermi ve silah için ikmal yapıldığına yönelik kuşku ve bilgi var. Örgüt militanları Cizre'de Nuısaybin'de bir günde 4 bin mermi sıkıyor"

300 BARİKAT VAR

Cizre'de temizlenmesi gereken 300 barikat daha bulunduğunu açıklayan Yarar, "Bir barikatı bir iki saatte bertaraf etmek mümkün değil. Etrafında tuzaklama var, bomba var, mayın var. Bir barikatı tamamen devre dışı bırakmak iki gün sürüyor. Hem bölücü örgüt militanlarını etkisiz hale getireceksiniz hem de barikatı devre dışı bırakacaksınız. Nusaybin'de ise güvenlik güçleri, barikatların kaldırılması konusunda henüz işin başındalar" dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal