'Tercümeyi Yapacak Arkadaşlar Dikkatli Yapsın' Dedi ve...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de düzenlenecek "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 3. Su'dan Sorumlu Bakanlar Toplantısı" açılış töreninde Diyarbakır Tanışık Köyü'nde meydana gelen patlama ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

17.05.2016-16:09 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) 'Tercümeyi Yapacak Arkadaşlar Dikkatli Yapsın' Dedi ve...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütünün çeşitli isimlerle faaliyet gösterdiği, hatta desteklendiği Batı ülkeleri başta olmak üzere kimseden ses çıkmamıştır. Paris, Brüksel'de olunca çıkıyor. Lahor'da, Ankara'da, İstanbul'da, Diyarbakır'da olunca çıkmıyor. İşte bizim içimiz bundan yanıyor. Bu ikircikli tavır nereye kadar?" dedi.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PKK KATLİAMI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI:

Geçtiğimiz Perşembe günü Diyarbakır şehir merkezine yaklaşık 20 km. mesafedeki Tanışık Köyü yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Yapılan incelemede; terör örgütü mensupları Bingöl'de yol çalışmasında kullanılan kamyonu çalarak araca bomba yüklüyorlar. Bu aracı tali yolları kullanarak güvenlik güçlerinin denetimine takılmadan Diyarbakır şehir merkezine sokmaya çalışıyorlar.

Tanışık Köyü'ne geldiklerinde Seyithan Yakar isminde bir vatandaşımız durumdan şüphelenerek teröristlere müdahale ediyor. Çıkan tartışmada teröristler kamyonla birlikte Dürümlülü mezrasına kaçmaya başlıyor. Tanışıklı köydeki vatandaşlarımız da bunları takibe başlıyor. Teröristler başka bir araca geçerek Tanışıklı köyündeki vatandaşlarımıza ateş ediyor, kamyondaki bombayı ateşliyorlar.

DÜNYA BUNLARA HEP SESSİZ KALDI

Yaklaşık bombanın havaya uçmasıyla kamyon ve 16 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bomba öyle büyük bir etkiyle patlıyor ki, geride ne araçtan ne de 12 vatandaşımızın cesedinden dahi bir parça kalmıyor. Şu anda parçalar toplanmak suretiyle 4 vatandaşımızın cenazesi bütün olarak toplanıyor, diğer vatandaşlarımızın durumu DNA testiyle ortaya çıkartılmaya çalışıyor. Bu eylem teşebbüsü ve bu eylemi hayatları pahasına engelleyen 16 vatandaşımız sözkonusu.

Normal şartlarda kamyonu Diyarbakır şehir merkezinde hedefleyen bu örgütün dünyada şiddetle telin edilmesi lazım. Ama dünya bunlara hep sessiz kaldı. Bölücü terör örgütünün çeşitli isimlerle faaliyet gösterdiği, hatta desteklendiği Batı ülkeleri başta olmak üzere kimseden ses çıkmamıştır. Paris, Brüksel'de olunca çıkıyor. Lahor'da, Ankara'da, İstanbul'da, Diyarbakır'da olunca çıkmıyor. İşte bizim içimiz bundan yanıyor. Bu ikircikli tavır nereye kadar?

"BİZZAT SİLAHLARINI VERİYOR"

Bölücü örgüt eylemi açıkça sahiplendiği halde ne ülkeler, ne insan hakları örgütleri ne de medya bu meseleyle ilgilenmemiştir. Bugün dünyanın en önemli sorunu terörün bizatihi kendisi değildir. En önemli sorun terör örgütleri karşısında takınılan bu ikiyüzlü, riyakar, samimiyetsiz tutumdur. Terör en büyük desteği bu tutumdan alıyor. Dünyada silah sektörünü elinde tutan ülkeler bu teröristlere bizzat silahlarını veriyor. Hadi buna da 'hayır' desin.

Bu terör örgütlerinin elinde hangi ülkelerin silahları olduğunu tarafımızdan biliyor. Suriye'deki masum insanların hayatlarını korumak için güney sınırlarımızda bir güvenli bölge oluşturması için çalmadık kapı bırakmadık. Bunu ABD, münasebetler düzgün olduğunda Rusya'yla, Batı ülkeleriyle paylaştık. Uygulamaya gelince hiçbirisi bu noktada 'hadi adımı atalım' demedi.

Sabah

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal