İkinci El Araçta Büyük Değişiklik

Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliğe giden kanunla ikinci el araç ticaretinde haksız KDV uygulaması sona erdi.

06.04.2018-09:07 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-09:01) İkinci El Araçta Büyük Değişiklik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen ‘Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Değişikliğe giden kanuna göre, Maliye Bakanlığına vergi müfettiş yardımcılığı için bin, Gelir İdaresi Başkanlığına ise 5'i Gelir İdaresi Daire Başkanlığı, 10'u Gelir İdaresi Grup Başkanlığı, bini de devlet gelir uzman yardımcılığı için olmak üzere bin 15 kadro oluşturuldu.
Toplamda oluşturulan 2 bin 15 kadronun 2 bini için sınavla personel alımı yapılacak.

İKİNCİ EL ARAÇTA YENİ DÖNEM

Kanunla ikinci el araç ticaretinde haksız KDV yapılanması sona erdi. Değişikliğe göre, ikinci el motorlu kara taşıtı veya taşınmaz ticareti yapan mükelleflerin, mükellef olmayanlardan tahsil ederek vasfında esaslı değişiklik uygulamadan sattığı ikinci el motorlu kara taşıtı veya taşınmazların tesliminde özel matrah uygulanması gerçekleşecek. Bu uygulamalarda matrah, ikinci el motorlu kara taşıtı veya taşınmazların alış bedeli çıkarıldıktan sonra kalan tutar olacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan kanunla, işletme hesabı esasına göre defter tutan küçük işletmeler ile serbest meslek grubunun, satışları sebebiyle hesaplanan KDV dahil bütün hasılatlarına, sabit bir oran uygulayacakları ‘hasılat esaslı vergileme sistemi’ çıkarılıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal