Suriyeliler Ülkelerine Geri Dönüyor!

Kurban Bayramını Suriye’de geçirmek isteyenlerin sayısı 40 bini geçti.

24.08.2017-09:46 - (Son Güncelleme: 29.08.2017-08:21) Suriyeliler Ülkelerine Geri Dönüyor!

Kurban bayramını memleketlerinde geçirmek isteyen Suriyeliler Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye geçişler devam ediyor.

24 Ağustos’da gerçekleşmeye başlayan çıkışlarda bugüne kadar giden suriyeli sayısı 40 bini geçti.

Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkışı gerçekleştirilen Hüseyin Abbas, 2 yıldır Antalya’da yaşadığını Ramazan ayı ve bayramı Suriye’de ikamet eden anne ve bederiyle ile beraber geçirdikten sonra tekrar Türkiye’ye döneceğini söyledi.

Giden Suriyeliler içinde Konya, Antalya ve Mersin ile Hatay’ın ilçelerinden gelenlerinde bulunduğu kişilerin ise Kurban Bayramı’nı da Suriye’de geçirmek istediğini belirtirken, Ahmet Zua ve Mahmut Vatfa ise çatışmalar sebebiyle göç ettikleri Türkiye’de mutluluk içinde hayatlarını sürdüklerini belirtti. Suriyelilere, “Kurban ve bayram izni çıkarıldı. Gidip tekrar dönebilecekler. İsteyen Kurban bayramını da Suriye’de geçirebilecek. Bize akrabalarımızla bayramlaşma imkanı sunan Türkiye’ye minnet duyuyoruz ” dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı’nda bir tarafta Jandarma diğer tarafta Gümrük Muhafaza Memurları güvenlik önlemi alıyor. Muhafaza memurları çıkışı gerçekleşecek olanların geçici koruma kimlik belgesi veya pasaportunu kontrol ederek gümrük alanına yolluyor.

Cilvegözü’nden günde ortalama 1500- 2000 kişi çıkışı gerçekleşiyor. Hatay Valiliği’nin gerçekleştirdiği takvim sınırlarında 24 Agustos günü başlayan ve Türkiye saati 12.00’e kadar devam eden çıkışlar 31 Ağustos gününe kadar devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal