Suriye Haritasının Son Şekli Çizildi!

Zeytin Dalı Harekatı'nın 33'üncü gününde Türk Silahlı Kuvvetleri ile beraber ÖSO'nun Afrin şehir merkezine ilerleyişi devam ediyor.

21.02.2018-12:10 - (Son Güncelleme: 21.02.2018-12:08) Suriye Haritasının Son Şekli Çizildi!

Fırtına obüsleri, tank ve ÇNRA tarafından Afrin bölgesindeki PKK/PYD hedefleri vuruluyor. Aralıklarla süren bombardımanda patlama sesleri Kilis şehir merkezinden dahi duyuluyor.

TSK tarafından bu sabah yapılan açıklamaya göre etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1780'e çıktı.

Zeytin Dalı Harekâtı'nda dün kuzeydeki son köylerin terör örgütünden arındırılması ile beraber doğu ve kuzey hattı birleşti. Bu şekilde Kilis sınır hattı terör örgütlerinden tamamen temizlenmiş oldu, Güneybatı cephesinde de Cinderesi kuşatma altında.

ÖSO kuvvetleri Cinderes şehir merkezini gören tepeleri aldıklarını belirtti. Böyle güneyde hilal kuşatması ucunun TSK'nın gözlem noktaları kurduğu İdlib bölgesine doğru ilerlemesi gündeme geldi.

Farklı illerden JÖH ve PÖH'ler de sınır bölgesine gönderiliyor. Timler, Afrin'de meskun mahal operasyonuna katılacak.

Dün Afrin'de 15 saat içinde 15 köy terörden arındırıldı. Bu şekildee Azez'deki Burseya Dağı'ndan başlayıp, oradan kuzeydeki Bülbül kasabası ve Şengal köyüne kadar giden 45 kilometrelik kesintisiz bir hattın kontrolü ele geçirildi. İki cephenin birleşmesinden sonra beraber hareket edecek gruplar, Afrin yürüyüşünü hızlandıracak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal