Savunma Sanayii'nde FETÖ Temizliği!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 696 sayılı KHK ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın Cumhurbaşkanlığına bağlanmasının nedenini açıkladı.

02.01.2018-08:36 - (Son Güncelleme: 02.01.2018-08:30) Savunma Sanayii'nde  FETÖ Temizliği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 696 sayılı KHK ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın Cumhurbaşkanlığına bağlanmasının nedenini merak eden gazetecilere, HAVELSAN, ASELSAN, TUSAŞ/TAI gibi kuruluşlarının birlikte çalışması gerektiğini ifade ederek, FETÖ’nün bu kuruluşlarının da hücrelerine kadar sindiğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı’nın sözünü ettiği kuruluşlarda çoğu önemli görevde yüzlerce FETÖ’cü ortaya çıkmıştı.

Güvenlik birimleri, FETÖ’yle bağlantısı bulunan kişilerin isimleri önce kurumlarına, daha sonra haklarında işlem yapılması amacıyla savcılığa bildirildi. Bildirilen isimler hakkında kurumlarından KHK’lar ile ihraç edildi.

Türkiye’nin her yanında, stratejik kurumlardan bağları koparılan FETÖ mensuplarına ilişkin soruşturmalar yapıldı. Bu bünyede, ASELSAN’dan ortalama 100, ROKETSAN’dan 20, HAVELSAN’dan 110 ve TUSAŞ/TAI’den ise yaklaşık 60 kişi ile ilgili FETÖ’den işlem yapıldığı bildirildi. Şüpheliler arasında örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı da belirlendi.

Haklarında işlem yapılan şüphelilerden bazıları önemli çalışmalarda faaliyet gösterdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal