S-400'ler Hakkında Önemli Gelişme!

Rusya’dan satın alınan 2 adet S-400 sisteminin TSK’daki yapılanması, “S-400 Füze Savunma Alay Komutanlığı” şeklinde gerçekleşecek. Alay komutanlığı, 2 tabur ve 4 bölükten meydana gelecek.

04.01.2018-09:54 - (Son Güncelleme: 04.01.2018-12:07)

Türkiye’yi füze savunma şemsiyesi altına alacak S-400 projesinde askeri yapılanma kesinlik kazanmaya başladı. S-400 sistemi “alay komutanlığı” yapısı altında 2 tabur ve 4 bölükten meydana gelecek. Sistemde her an ateşlenmeye hazır 144 füze bulunacak.

Türkiye ile Rusya arasındaki anlaşmaya imzaların atılmasından sonra yapılan açıklamalar, meydana getirilecek sistemin büyüklüğü konusunda kafa karışıklığına neden oldu. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, geçtiğimiz perşembe günü “2 sistem, yani 4 batarya satın alacağız” derken, Rus yetkililer de benzer açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün, imzaların atılmasının ardından, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın yaptığı yazılı açıklamada “Proje ile 1 adedi opsiyon olmak üzere toplam 2 adet S-400 sistemi (bataryası) tedarik edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ( TSK) yapılanma, “S-400 Füze Savunma Alay Komutanlığı” şeklinde meydana gelecek. Alay komutanlığı, 2 tabur ve 4 bölükten oluşacak. Bir S-400 sisteminde, “lançer” ismi verilen füze rampalarının yanı sıra “Big Bird” olarak anılan uzun menzilli radar, “Grave Stone” adı verilen ve füzeleri güdümleyen angajman radarı ile “55K6E” adıyla kodlanan komuta kontrol aracı bulunuyor. Sistemi meydana getiren tüm elemanlar tekerlekli araç üzerine konuşlandırılıyor. Bu şekilde kriz zamanlarında ihtiyaç duyulan bölgeye sevk edilebiliyor. Bununla birlikte S-400 sisteminin kontrolü tamamen TSK’da bulunacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal