Rusya'dan S-400 Açıklaması! Füzeler Hazır

Rusya ile Türkiye arasında yapılan S-400 anlaşmasında son kısma geçildi. Ruslar füzelerin teslimata hazır olduğunu ifade etti.

30.08.2017-11:39 - (Son Güncelleme: 30.08.2017-13:03)

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Kurumu Başkanı olan Dmitriy Şugayev, Türkiye ve Rusya arasında imzalanan S-400 anlaşmasındaki füzeleri adeta evlendirmeye hazır bir geline benzetti.

"GELİN, TESLİM EDİLMEYE HAZIR" AÇIKLAMASI

Kommersant gazetesine yapmış olduğu beyanda pazarlığı özetleyen Dmitriy Şugayev, "Türkiye' ye S- 400 hava savunma sistemleri satışı meselesi halk arasında tabir edildiği gibi 'gelin, teslim edilmeye hazır' vaziyette. Tabii Türkiye ile yapılacak S- 400 anlaşması basit bir tüfek satış anlaşması değil." şeklinde açıklamada bulunarak devam etti.

BAZI PÜF NOKTALAR VAR

"Bu anlaşmada ciddi bir sistemden söz ediyoruz. Bazı püf noktaları var. Çözülmesi gereken bu son püf noktalar hususunda Moskova ile Ankara en kısa zamanda anlaşmaya varacaktır" diye belirtti.

"OKYANUS ÖTESİ ARKADAŞLAR TEPKİLİ"

Dmitriy Şugayev, ABD’ nin bu satışa tepkisi konusunda ise “Okyanus ötesi arkadaşlar Türkiye’nin bu kararına tepkili. Ancak Türkiye bilindiği üzere bağımsız bir ülke. Bir ürünü alıp almama kararını kendisi verir” ifadelerini kullandı

Daha önce ABD Savunma Bakanlığı' nda Sözcü olan Jeff Davis, Amerika Birleşik Devletleri Genel Kurmay Başkanı Joseph Dunford' ın, "Türkiye' nin Rusya' dan S- 400 füzelerini almasının kaygı verici olacağı" şeklindeki yorumda bulunmuş, bu husus ile alakalı sorulan bir soruya şu yanıtı vermişti:

"Türkiye bir NATO müttefikidir. Birlikte operasyon yaptığımız, tatbikatlar düzenlediğimiz ve müşterek savunma konusunda birlikte çalışmaya hazır olduğumuz herhangi bir ortağımızda olmasını istediğimiz şey, ekipmanların birbiri ile karşılıklı olarak çalışma kabiliyetine sahip olmasıdır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal