Rusya'dan Kritik Afrin Uyarısı!

Rusya Parlamentosu Savunma Komitesi Başkanı “Türkiye’nin Afrin’deki çıkarlarının göz önünde tutulması ve Ankara ile anlaşmak gerektiğini” ifade etti.

17.02.2018-10:02 - (Son Güncelleme: 17.02.2018-10:09) Rusya'dan Kritik Afrin Uyarısı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, milli güvenliği sağlamak ve terörle mücadele için gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı, bölgenin bir numaralı gündem maddesi olmayı sürdürüyor. Rusya parlamentosunun alt kolu Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, Afrin'de Türkiye'nin çıkarlarının tanınması gerektiğini belirtti. "Burası Türkiye'nin sorumluluk bölgesi. Böyle hallerde garantörler mekanizmasına gidilmeli. Rusya ve İran'la masaya oturulmalı" diyen Şamanov "Türkiye'nin Afrin'deki çıkarları göz ardına atılmamalı. Türkiye'nin burada çıkarları olduğu bir gerçek. Bu nedenle de anlaşmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Rusya merkezli Sputnik haber portalına açıklama yapan Rus siyaset bilimci Maksim Jarov ise YPG/PKK'nın, Şam idaresiyle anlaştığına dair iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. "Suriye'de meydana gelen son gelişmeler etki alanlarının gayri resmi bir şekilde paylaştırılmasıyla alakalı. Olanlar ABD'yi ciddi şekilde endişeye düşürüyor" şeklinde konuşan Jarov "Orada karmaşık bir karşıtlıklar yumağı var. Tüm bunlar Suriye'nin yeni anayasasının hazırlanma sürecinde halledilmeli" açıklamalarını yaptı. Rusya Bilimler Akademisi uzmanlarından Sergey Demidenko ise Rus ordusunun Türkiye'yle çatışma ihtimaline girmemek amacıyla Afrin'e girmeyi düşünmediğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise "ABD'nin stratejik oyunun, Amerikan askerlerinin Suriye'de sonsuza dek kalması olduğunu düşünüyorum. Suriye'nin büyük bir kısmını alıp ülkenin toprak bütünlüğünü bölerek, bölgede yarı yerel yönetimler kurmayı planlıyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal