Rus Savaş Uçağı Türk Hava Sahasını İhlal Etti

Dışişleri Bakanlığı, Rus savaş uçağının dün Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı

30.01.2016-17:59 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Rus Savaş Uçağı Türk Hava Sahasını İhlal Etti
Dışişleri Bakanlığı, Rusya Hava Kuvvetlerine ait bir adet SU-34 uçağının dün saat 11:46'da Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı. Açıklamada, " Bu tür sorumsuzca davranışlar sonucunda ortaya çıkabilecek arzu edilmeyen vahim gelişmelerin sorumluluğunun bütünüyle Rusya Federasyonu’na ait olacağını bir kez daha vurguluyoruz. Bu hususlar dün akşam Bakanlığımıza davet edilen RF Büyükelçisine tekraren ifade edilmiş, bahse konu ihlal kuvvetle protesto edilmiş ve kınanmıştır" denildi. 

Dışişleri Bakanlığı, tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Dün (29 Ocak 2016) saat 11:46'da Rusya Federasyonu Hava Kuvvetlerine ait bir adet SU-34 uçağı Türk hava sahasını ihlal etmiştir. İhlal öncesinde, Rusya Federasyonu uçağı, Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edilmiştir. Ülkemizce ve NATO tarafından yapılan açık uyarılara rağmen, bu ihlal de Rusya Federasyonu'nun sorunların tırmanmasına yönelik eylemlerinin yeni ve somut bir göstergesidir. 

Rusya Federasyonu'na, Türk hava sahasının, dolayısıyla NATO hava sahasının ihlal edilmemesi konusunda sorumlu davranmak için açık ve net çağrıda bulunuyoruz. Bu tür sorumsuzca davranışlar sonucunda ortaya çıkabilecek arzu edilmeyen vahim gelişmelerin sorumluluğunun bütünüyle Rusya Federasyonu'na ait olacağını bir kez daha vurguluyoruz. Bu hususlar dün akşam Bakanlığımıza davet edilen Rusya Federasyonu F Büyükelçisine tekraren ifade edilmiş, bahse konu ihlal kuvvetle protesto edilmiş ve kınanmıştır."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal