Ruhani'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD Teklifi!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, "Bölgede bazıları bölme ve kukla devletler kurma çabası içinde. Çok yönlü işbirliğimizi yükselterek bunun önüne geçmeliyiz" şeklinde konuştu.

20.02.2018-09:33 - (Son Güncelleme: 20.02.2018-09:26) Ruhani'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD Teklifi!

İran Cumhurbaşkanlığı resmi internet sayfası üzerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Ruhani, Suriye sorunun çözümüne ilişkin Astanave Soçi görüşmelerinin umut verici olduğunu ifade ederek bunun sürdürülmesini istedi.

Bölgedeki terörle mücadele, Suriye'yi terör unsurlarından temizleme ve bölücü hareketler mevzusunda da İran ve Türkiye aynı düşünceyi taşıdığını belirten Ruhani, "Tüm Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmesi için bir an önce bu ülkede huzur ve istikrar sağlanmalı" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçeklşetirdiği telefon görüşmesinde ABD'nin bölge politikasını eleştirerek, "Bölgede bazıları bölme ve kukla devletler kurma çabası içinde. Çok yönlü işbirliğimizi arttırarak bunun önüne geçmeliyiz" açıklamalarında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal