RTÜK Kararını Verdi! O Kanal Kapatıldı

Türkiye'de özgürce yayın yapan Barzani'nin kanalı Rudaw, Türksat'tan çıkarıldı.

25.09.2017-17:03 - (Son Güncelleme: 25.09.2017-18:46)

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Türkiye'nin de içinde bulunduğu pek çok ülkenin karşı olduğu "bağımsızlık referandumu"nu bugün yapıyor.

IKBY'nin referandum kararına birçok ülkeden tepki gelirken, Reis-i Cumhur Recep Tayyip Erdoğan da sert açıklamalarda bulunmuş, sınır kapılarının kapatılacağı sinyalini vermişti.

RUDAW ARTIK TÜRKSAT'TA DEĞİL


RTÜK, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararının ardından, Kuzey Irak merkezli yayın kuruluşu Rudaw'ın Türksat'tan çıkarılması yönünde karar verdi.

RUDAW'IN REFERANDUM PROPAGANDASI


Barzani'nin propagandasını yapan Rudaw televizyonunda yayınlanan meteoroloji haritasında Erzurum, Sivas, Ağrı, Van, Malatya, Hatay, Mersin 'Kürdistan' sınırları içinde gösterilmişti.

Sadece hava durumu bültenlerinde değil, referandum propagandalarında da aynı görüntü yer almıştı.

Reis-i Cumhur Erdoğan da bugün bir açıklama yaparak sınırların kapatılacağını belirtti.


İki gün boyunca burada ortaya konacak deneyim, teklif ve fikir paylaşımlarının hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ülkemizde, günümüzde Ombudsmanlık, kamu denetçiliği olarak ifade edilen oluşumun bizim tarihimizde farklı örnekleri zaten mevcut.Osmanlı'da Divan-ı Humayun, kazaskerlik, kadılık gibi makamların en önemli görevleri halkın şikayetlerini kısa zamanda çözüme kavuşturmaktı


BAŞKAN ÇARE YOK, DURUM ORAYA GİDİYOR

Konuşmak dahi istemediğimiz sıkıntılı günleri hamdolsun geride bıraktık. Artık önümüze bakıyoruz. Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde hayata geçirdiği kriterleri belki bizi tam üye yapmadı ancak demokratik standartları yükseltti. AB ikircikli bir tutuma girdiğinde çıktık Kopenhag kriterlerini gerekirse Ankara kriterleri yapar yine de yolumuza devam ederiz dedik.Durum da oraya gidiyor, başka seçenek yok. Artık vakit yaklaşıyor, gidiş o. Almanya seçimleri bir derstir. Artık insanlar her şeyi çok açık net görüyor. Gerçek ortaya çıktı. Bizim demokrasi ile halklarla, haklarla ilgili standartlar konusunda hiçbir sıkıntımız yok. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal