Reis-i Cumhur Mesajı Verdi! TSK Hazırlığını Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretin ''angajman kurallarını uygular YPG'yi vururuz'' mesajından sonra TSK hazırlıklarını yaptı.

19.05.2017-17:10 - (Son Güncelleme: 19.05.2017-17:12) Reis-i Cumhur Mesajı Verdi! TSK Hazırlığını Yaptı!
Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı üzerine PKK/YPG'den gelecek her türlü saldırıya karşı koyacakları bütün olası bütün senaryoları hazırladı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, yapacağı hava harektan da kullanılacak üs komutanlıklarınında hazırlıklarının sona erdiği bilgisi geldi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığıda kendine bağlı unsurların hazırlıklarını tamamladı ve zırhlı araç ve mühimmat takviyeleri yaptı. Bazı birlikleride sını hattına yakın bölgelere kaydırdı.

Sınır hattında lojistik destek sağlanmasına yönelik çalışmalar bitti ve bölgee askerlerimiz için çadır ve konteynerler gönderildi. Sınırın öbür tarafında bulunan terör örgütü mensuplarına yönelik bütün çalışmalar bitirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinde her hangi bir tehditle karşılaştığımız zaman hiç düşünmeden YPG'yi vuracağını açık ve net olarak söylemişti.

Türkiye, YPG'ye karşı daha önce Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgelerine hava harekatı düzenlemişti.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar ise konuyla ilgili şöyle dedi: ''Burada çok net bir mesaj var. Eğer bu coğrafyadan, sizin verdiğiniz garantiye rağmen bize bir tehdit olursa, biz bu tehdide karşı sadece ateşle karşılık vermek anlamında değil, başka türlü tedbirler de alabiliriz. Sonuçta o tehdidin varlığının ortadan kaldırılması gerekiyor. Nerede? Yerinde. Bu anlamda Türkiye'nin ortaya koyduğu bu kararlılığı iyi anlamak gerekiyor." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal