Reis-i Cumhur Erdoğan: Bir şeyleri Eksik Bırakmışız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğtim öğretim ve kültür konusunda niye nisbeten geri kaldığımız konusunda hep sinirleniyorum. Demek ki bir şeyleri eksik bırakmışız" dedi.

22.02.2018-14:57 - (Son Güncelleme: 22.02.2018-15:47) Reis-i Cumhur Erdoğan: Bir şeyleri Eksik Bırakmışız

Reis-i Cumhur Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Ödül vereceğimiz kişi ve kurumları tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Ödül için çalışılmaz ama yapılan güzel işlerin ödüllendirilmesi bir vefa borcu. Bugün bu borcu 20017 faslını ödemek için burada yer almaktayız. Mırıldandığı şarkıdan izlediği filme yediği yemekten giydiği kıyafete başka bir medeniyetin dünyasında gezen biri nasıl bizim insanımız olabilir? İşte bunu aşmamız gerek. Önce kendi hazinelerimize sahip çıkmalıyız.

1829 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Kaza ve kaderin sahibi Allah'tır. Bize düşen kendi irademiz ve gücümüz nisbetinde çalışarak kaderin gerçekleşmesine imkan tanımak. Coğrafyamızın içinde bulunduğu durumu kadere giden yolda bir işaret bir ikaz olarak görmekteyiz. Daima en iyisini umarak fakat en kötüsüne de hazırlıklı bulunarak yolumuza devam etmeliyiz. Bu sabah itibariyle Afrin savaşında 1829 haini mehmedimiz etkisiz hale getirmiştir. Bu bir inancın imanın neticesi. Bir takım yalan yanlış şeyler çıkıyor. Hiç birine aldırmadan yolumuza devam etmekteyiz.

ANASINIFINDAN İTİBAREN ÇALIŞMA YAPILMALIDIR

Gelişmiş ülkelerin her konuda daha okul öncesinden başlayarak kabiliyetlerini tespit etmeye yönelik mekanizmalar kurduğunu biliyoruz. Ana okulları süreci bunun en güzel ifadesi. Ülkemizde benzer bir yaklaşımı hayata geçirmemiş gerektiğine inanıyorum. Anasınıfından itibaren öğrencilerin yönelimlerini belirlemek üzere çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. Kabiliyetse bizim evlatlarımızdaki kabiliyet başka hiçbir yerde görmedim dersem yeridir. Çalışkanlıksa bizim milletimizin fedakarlığının örneği pek az bulunur. İnsan keşfetme ve yetiştirme sistemimizde, daha doğrusu sistemsizliğimizde arayacağız. Saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla bu işlerin içinden çıkamayız. Eğtimi öğretim ve kültür konusunda niye nisbeten geri kaldığımız konusunda hep hayıflanıyorum. Demek ki bir şeyleri eksik bırakmışız. Gençlerimizdeki heyecanı, şevki gördükçe geleceğimiz konusundaku umudum katlanarak artıyor. 2019'dan itibaren bu konularda da Türkiye yeni bir döneme girecek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal