PYD'nin Kanton Hayali Suya Düşünce Gözlerini Kan Bürüdü

Kanton hayali, Cerablus operasyonuyla suya düşen PYD, ‘Türkiye Rojova’yı işgal edecek’ yalanıyla yeni bir katliam oyunu başlattı.

30.08.2016-10:44 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) PYD'nin Kanton Hayali Suya Düşünce Gözlerini Kan Bürüdü
ABD desteğiyle Cerablus’ta pervasız ilerleyişi TSK'nın 'Fırat Kalkanı' harekatıyla duran terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD, dış güçlerin de yardımıyla en iyi bildiği işe soyundu: KAOS! Mürşitpınar hudut hattında fiziki güvenlik sistemi kapsamında inşası devam eden duvarları protesto etmek maksadıyla Kobani ve Derbesiye’de 100-200 kişiden oluşan grupların iki günden bu yana gösteri yaptıkları tespit edildi. Menbiç istikametine doğru ÖSO’nun ilerleyişini PYD/YPG tarafından “Türkiye Rojava’yı işgal edecek” söylemleriyle çarpıtılmaya başlandı.

Canlı kalkan için siviller rehin!

Tıpkı 6-8 Ekim 2014'te Kobani'de yaptıkları gibi kanlı eylemler planlayan PYD/YPG'nin Suriyelileri binalarda rehin tuttukları, çevresine silah yüklü araçlar yerleştirdikleri ve kara-hava kuvvetleri bombardımanlarına hedef haline getirdikleri öğrenildi. Sivil kayıpları “Türkiye sivilleri katlediyor” şeklinde propaganda olarak kullanacak olan PYD, böylece kamuoyu baskısı oluşturmayı hedefliyor. Kaynaklar, Menbiç'teki YPG/PYD'nin Suriyeli sivilleri öldürüp suçu Türkiye'ye atarak harekatın etkinliğini azaltmaya çalışacaklarına işaret etti. Provokasyonun Türkiye ayağını ise HDP'liler yürütüyor.

Org. Akar'dan 30 Ağustos'ta anlamlı mesaj

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak şunları kaydetti: TSK, hiçbir yasa dışı oluşuma geçit vermeden milletimize hizmet eder. Milli birliğimize ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden tüm terör örgütlerine karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri, vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza masum hiçbir insanımızın kılına dahi zarar vermeden mücadeleye devam edecektir.

Güçleniyoruz

TSK gücünden hiçbir şey kaybetmediğini, içinden hainler temizlendikçe daha da güçlü olacağını göstermektedir. Bilindiği üzere bu menfur hadiseye alanda ve yargıda tereddütsüz bir şekilde verilen cevap, hain bir takım emeller besleyenler için bir ibret vesilesi olarak tarihteki yerini alacaktır.

Menbiç’e takviye yapıyorlar

PYD’nin, sahada ortak mücadele ettiği ABD tarafından verilen emre karşın Menbiç terk etmek bir yana, kente destek güç ve mühimmat gönderdiği ortaya çıktı.  AKŞAM’ın askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre, PYD/YPG’nin oyunu TSK tarafından İHA ve F-16 gözlem uçuşlarında fark edildi. PYD/YPG’nin geçtiğimiz pazar, Nusaybin ile Mürşitpınar arasındaki bölgeye çok sayıda silah, malzeme ve personel yüklü TIR'ları batıya kaydırdığı saptandı.  
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal