Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

PÖH ve JÖH Afrin'de!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın 12. gününde meskûn mahal hazırlığı başladı.

31.01.2018-12:19 - (Son Güncelleme: 31.01.2018-12:06) PÖH ve JÖH Afrin'de!

Özgür Suriye Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Raco’nun stratejik öneme sahip olan 915 numaralı noktası ve etrafındaki tepelerin kontrolü ele geçirildi.

TERÖRİSTLER KAÇTI

Afrin’i çevreleyen tepelerde büyük ölçüde kontrolün sağlanmasının ardından teröristler mevzileri bırakarak şehir merkezine kaçtı.

PÖH VE JÖH BİR ARADA
Bu nedenle Raco beldesindeki ilk meskûn mahal operasyonları için hazırlık yapılırken, PÖH ve JÖH ekipleri de Afrin'deki özel birliklere katıldı.

İç bölgelere kaçan teröristlerin bulunduğu mevziler de gün boyunca havadan ve karadan bombalanıyor.

Öte yandan 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin "Zeytin Dalı Harekatı"nı yürüttüğü Suriye’nin Afrin bölgesinden teröristler tarafından atılan roketlerden biri Reyhanlı ilçesi Gültepe Mahallesi’nde bir eve isabet etti.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 1 KİŞİ YARALANDI

Saldırıda 17 yaşındaki Fatoş Avlamak adlı kız çocuğu hayatını kaybetti. 1 kişi de ayağından yaralandı.

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Saldırının ardından olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri roketlerin düştüğü yerlerde incelemelerini sürdürüyor.

Öte yandan, teröristlerin attığı roketlerden ikisinin boş bir araziye düştüğü belirtildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklama ile, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak'ta "Zeytin Dalı Harekatı"nın başlatıldığı hatırlatıldı.

Harekatın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği vurgulanan açıklamada, harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alındığı, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği belirtildi.

22 HEDEF İMHA EDİLDİ

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 22 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 63 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712 olmuştur. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında hava harekatı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

HEDEFLER FIRTINA OBÜSLERİYLE VURULDU

Radar tespit sistemleri aracılığıyla Afrin'de belirlenen PYD/PKK hedefleri, sınırda konuşlu birlikler tarafından Fırtına obüsleriyle aralıklarla vuruldu. Top atışlarının ardından yükselen dumanlar, sınırın Kilis tarafından da görüldü. Bu arada Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen 18 araçlık konvoy, güvenlik önlemleri altında Kilis'e ulaştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;