PKK'nın Yerleştiği İlçeye Operasyon Kapıda! Halkın Yüzde 90'ı Kaçtı

Şırnak'ın İdil İlçesi'nin iki mahallesinde yüzlerce barikat bulunduğu belirtiliyor. Operasyon yapılmasına kesin gözüyle bakılan ilçede halkın yüzde 90'ı evlerini çoktan terk etmiş.

13.02.2016-15:25 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) PKK'nın Yerleştiği İlçeye Operasyon Kapıda! Halkın Yüzde 90'ı Kaçtı

Şırnak'ın İdil ilçesi, Cizre'nin ardından sokağa çıkma yasağı ilanı için sıranın kendisine gelmesini bekliyor. İlçede bu kanaati güçlendiren gelişmeler de var.

İdil'e son haftalarda yemek, yatak, revir konteynırlarının getirilmesi, ilçedeki birçok okula özel harekât polisi ve jandarmalardan oluşan güvenlik güçlerinin yerleştirilmesi, ilçedeki öğretmenlere, ilçe dışında seminer görevi verildiğine dair mesajların gönderilmesi gibi.

400 HENDEK VAR

İddiaya göre ilçede en az 400 hendek ve barikat bulunuyor. Hükümetin hendek ve barikat kurulan her yere operasyon yapılacağını ilan etmesinden sonra, İdil'de de yasak ilan edilip operasyon düzenleneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

HALKIN YÜZDE 90'I EVLERİNİ TERK ETMİŞ

Bu nedenledir ki ilçe halkının yüzde 90'ı evlerini terk edip güvenli yerlere çekilmiş durumda. Birçoğu çevredeki köylerine gitmiş. İlçe gün ışığında normal gibi görünse de hayat saat 14.00 olduğunda bitiyor.

YASAK GELDİ GELECEK

Giriş çıkışların da kontrollü sağlandığı ilçede, hemen her gün "yasak geldi gelecek" beklentisi insanlarda artık bıkkınlık yaratmış. "Yasak olacaksa olsun" diyor İdilliler.

BÜYÜK TEHLİKE: BOTAŞ BORU HATTI

Anlattıklarına göre en büyük tehlike ise ilçenin hemen kıyısından geçen BOTAŞ'a ait petrol boru hattı. Boruya yapılacak bir sabotaj, günler sürecek ve ilçenin tümünü tehdit edecek bir yangına ve ülke genelindeki bir petrol sıkıntısına neden olabilir.

26 BİN KİŞİLİK İLÇEDE 2 BİN KİŞİ KALDI

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Üyesi Belediye Eşbaşkanı Mehdi Aslan, şu anda üçte ikisinde hendek ve barikat bulunan ilçenin nüfusunun 26 bin 500 kişi dolayında olduğunu ama ilçede şu anda 2 bin kişinin bile kalmadığını söyledi.

Aslan "İdil, CizreNusaybin ve Dargeçit üçgeninin tam ortasında. Bu ateş çemberi insanların psikolojisini bozdu" diye konuştu.

AMBULANSA ATEŞ AÇILMIŞTI

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde dün akaryakıt alan ambulansa PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açılmış, saldırıda akaryakıt istasyonunda çalışan Abdulbaki Dim, yaralanmıştı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal