PKK'nın Suikast Listesinde Bakın Kimler Var

Bölücü terör örgütünün aşırı sol örgütlerle işbirliğine giderek gerçekleştirmek istediği suikast planları, istihbarat tarafından deşifre edilirken emniyet birimleri de alarma geçirildi

12.02.2016-10:45 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) PKK'nın Suikast Listesinde Bakın Kimler Var

İstihbarat kaynakları terör örgütü PKK/ KCK'nın bazı siyasetçi, gazeteci, sanatçı ve medya kuruluşlarına yönelik suikast hazırlığında olduğunu tespit etti. Bölücü terör örgütünün aşırı sol örgütlerle iş birliğine giderek gerçekleştirmek istediği suikast planları, istihbarat tarafından deşifre edilirken emniyet birimleri de alarma geçirildi.

SÖZDE İSTİHBARAT BİRİMİ!
22 Temmuz'dan bu yana düzenlenen operasyonlarla ağır darbe alan PKK/KCK terör örgütünün tabanını motive etmek için planladığı suikast eylemleri deşifre edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nın (İDB) ortak yürüttüğü çalışma sonucunda teröristlerin "REL" ismini verdikleri sözde istihbarat birimi kurdukları ve görevlendirdikleri elemanlarını Türkiye'ye yolladıkları saptandı.

Örgütün Ankara'ya gönderdiği İran uyruklu "Cevad" kod adlı Rızgar Sait Şerifi ile "Kardo" kod adlı Gaffur Abdullah Pur'un, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarına yönelik suikast amaçlı keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları ortaya çıkarıldı. İki hafta boyunca Ankara'da kalan iki teröristin, bu faaliyetlerine karşılık 15'er bin dolar aldıkları belirlendi.

SOL ÖRGÜTLERLE İŞBİRLİĞİ
Terör örgütünün milletin yanında tavır alan bazı gazeteci ve sanatçıları da suikast listesine alarak istihbarat-keşif çalışması yaptığı ortaya çıkarıldı. Suikastları bombalı eylemler gerçekleştiren yasa dışı TAK (Teyrı Azadiya Kurdistan) benzeri KKŞ (Kürdistan Kurtuluş Şahinleri) adlı yeni bir birimin üstleneceği tespit edildi. Söz konusu birimin özellikle Van-Hakkâri-Yüksekova üçgenindeki eylemleri üstleneceğine dikkat çekildi.

PKK'nın hain saldırılar için DHKP-C, MLKP gibi aşırı sol terör örgütleriyle işbirliği yapmayı planladığı da tespit edildi. İstihbari bilgiler doğrultusunda hazırlanan kapsamlı rapor üzerine güvenlik birimleri alarma geçirildi. Teröristlerin hedefindeki kişilere yönelik güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal