Pentagonu Köşeye Sıkıştıran Afrin Sorusu!

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, ABD'nin PYD'li teröristlere silah yardımında bulunduğunu itiraf etmek zorunda kaldı.

16.02.2018-10:24 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-10:44) Pentagonu Köşeye Sıkıştıran Afrin Sorusu!

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, "Afrin'e geçen örgüt mensuplarının ABD tarafından sağlanan silahları da beraberlerinde götürmediğini nasıl teyit ediyorsunuz?" sorusu neticesinde ne diyeceğini şaşırdı. Pentagon Sözcüsü, soruyu "Bunu izliyoruz" şeklinde geçiştirdi. Bu cevap kulislerde 'destekliyoruz' şeklinde yorumlandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Eric Pahon, Suriye'nin doğusunda bulunan ABD destekli PYD/PKK'nın paravanı "SDG"den ayrılarak Afrin'e geçen örgüt mensuplarının, yanlarında ABD’nin verdiği silahları da götürüp götürmediğine yönelik soruyu, "Buna dair bir kanıt görmediklerini" söyleyerek geçiştirdi.

Pentagon'dan daha önce, DEAŞ karşıtı operasyondan sıyrılıp Afrin'e PYD/PKK'ya yardım etmek üzere giden örgüt mensuplarının ABD desteğini kaybedeceği belirtilmişti. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis de Avrupa seyahati esnasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı PYD/PKK'lı teröristlerin ABD destekli grupların kontrolündeki yerlerden Afrin'e geçtiğini ifade etmişti.

SORUYU GEÇİŞTİRDİ

Pahon, AA muhabirinin bu iki açıklamayı vurgulayarak, "Afrin'e geçen örgüt mensuplarının ABD tarafından sağlanan silahları da yanında götürmediğini nasıl teyit ediyorsunuz?" sorusuna, bölgedeki özel kuvvetlerin verilen silahları takip ettiğini savunarak, "Bunu izliyoruz. Türkiye için onları 'verilen silahları' takip ediyoruz. Buna dair bir kanıt bulursak gerekli adımları atarız." şeklinde yanıtladı.
"ABD silahlarının Afrin'e geçtiğini görmediniz mi?" sorusuna da Pahon, "Hayır, henüz görmedik." cevabını verdi.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun açıklamasında ise "ABD tarafından sağlanmış silahların Orta Fırat Vadisi'nden kuzey Suriye'ye geçtiğini teyit edemeyiz." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal