Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Pentagon'dan Afrin ve Menbiç Açıklaması

Pentagon sözcüsü Eric Pahon, Al Hurra'ya yaptığı açıklamada Türkiye'nin Afrin operasyonun yeni bir mülteci dalgasına neden olacağını iddia ederek operasyon hakkında endişeli olduklarını ifade etti.

02.02.2018-11:37 - (Son Güncelleme: 02.02.2018-12:07) Pentagon'dan Afrin ve Menbiç Açıklaması

Pentagon sözcüsü Eric Pahon Türkiye'nin Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Operasyonu nedeniyle kaygılı olduklarını dile getirdi.

Al Hurra'ya konuşan Pahon, Zeytin Dalı Operasyonu'nun sivillerin öldürülmesine ve yerlerinden edilmesine neden olabileceği bahanesini öne sürdü. Operasyonun, ABD'nin IŞİD'e karşı mücadelesini sekteye uğrattığını iddia eden Pahon, "Afrin'deki durumdan ötürü endişeliyiz. Bu oradaki sivillerin yerlerinden edilmesine, yeni mülteci dalgasının oluşmasına ve sivillerin ölümüne yol açabilir. Şiddeti azaltma ve operasyon alanını daraltma konusunda Türk muhataplarımızla bu konuyu tüm boyutlarıyla ele alıyoruz. Burada IŞİD'e karşı mücadelede dikkatleri başka yöne çekme tehlikesi bulunuyor." dedi.

"AFRİN HAREKETINA DESTEK VEREN GÜÇLERİMİZİ GERİ ÇEKERİZ"

Pahon, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'ye operasyonun alanını ve süresini daraltmasını istedik. Suriye Demokratik Güçleri çok geniş ve içinde farklı elementlerin bulunduğu bir organizasyon. Biz, IŞİD'e karşı mücadele eden elementlerle işbirliği yapıyoruz. Bu elementler, dikkatlerini IŞİD'i yenmekten başka yöne çevirirlerse bizim orada bu durumu sürekli gözlemleyen danışmanlarımız var. Böyle bir durumda desteğimizi geri çekmeyi düşünürüz."

MENBİÇ AÇIKLAMASI

"Menbiç'te koalisyon güçlerimiz var. Oradaki durumu devriye ekiplerimizle sürekli gözlemliyoruz. Bu da Menbiç Askeri Konseyi ile olan işbirliğimize yardımcı oluyor. Türkiye ile herhangi bir yanlış anlaşılmaya meydan verilmemesi için diyalog halindeyiz. Herkese uyan bir çözüm bulmak için Türk hükümetiyle görüşmeye devam ediyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;