Paralelci Danışmanlar Obama'yı Şaşırttı! Orada Bile Çıktılar

Obama’nın FETÖ’ye karşı gereken adımları atmamasının arkasından bir danışman ve bir senatör çıktı.

07.05.2016-12:43 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Paralelci Danışmanlar Obama'yı Şaşırttı! Orada Bile Çıktılar

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın terörizm ve radikal İslam alanlarındaki eski danışmanı olan ve daha önce Fetullah Gülen’e ilişkin çok sayıda bilgiyi gün ışığına çıkaran Profesör Paul L. Williams’tan şok iddialar geldi.

Williams paralel yapının Washington’a kadar sızdığını da ifade etti. Başta Obama’nın danışmanı Dalia Mogahed ve eski Başkan George W. Bush’un Kamu Diplomasisi Başkan Yardımcısı Karen Hughes’in paralel yapıyı öven, yere göğe sığdıramayan demeçlerle savunduklarını da işaret etti.

Paralel Yapı'nın başı Fethullah Gülen’in iade edilmesini Pensilvanya Senatörü Bob Casey’in engellediğini de iddia etti. FETÖ, “Türkiye’nin, Gülen’in iadesi için ABD’den talepte bulunduğu dönemde Senatör Casey’e yaklaşık 25 bin dolar ödeme yapıldı.

Williams’a göre bu nakdi akış ağırlıkla Türk Amerikan Kültür Siyasi Hareket Komitesi (PAC) ve paralel yapının lobi yapan elemanları tarafından sağlandı.

Senatör Casey sayesinde paralel yapının Pensilvanya’da, 3 okul daha açtığını ifade etti.

Green Card rüşveti: 1.2 milyon dolar

Paul Williams’in bir başka önemli iddiası da Gülen’in ABD vatandaşlığına kabul edilme sürecindeki kilit ismin ABD’nin eski Ankara Büüykelçisi Mark Grossman olduğu… Williams’ın elde ettiği belgeler doğrultusunda ulaştığı bilgiye göre eski Büyükelçi Grossman, Gülen’in ilki reddedilmesinin ardından ikinci kez ‘Green Card’ Amerikan vatandaşlık başvurusunda bulunduğunda mahkemeye katılıp Gülen’i savunan ifadeler kullandı.

Williams, Mark Grossman’a, Gülen’e yardımcı olması karşılığında yıllık 1.2 milyon dolar ödendiğini ifade ederken ancak bu girişimin ardından Gülen’in başvurusunun onaylandığını da sözlerine ekledi.

‘İLHAM VERİCİ’ DİYE ÖVGÜ YAĞDIRDI

Zaman gazetesinin paralel yapının elinde olduğu dönem demeç veren Mogahed paralel yapıyı şu sözlerle övmüştü: “Gülen hareketi, kendini bir amaca adamış insanların bir araya gelip iyilik için çalıştıklarında nelerin mümkün olabileceğine ilişkin en iyi modeldir. Ben ayrıca bu hareketin Müslümanların neler başarabileceğine ilişkin ilham verici olduğunu düşünüyorum.” Williams, Karen Hughes’in da paralel yapının ABD’deki en büyük eğitim kurumlarından olan Cosmos Vakfı’nın sözcüsü olarak işe alındığını ifade etti. Cosmos Vakfı’nın ABD’nin Texas Eyaleti’nde 33 Charter okulu bulunurken Williams’a göre Eyalet Eğitim Ajansı, vakfa yılda 68 milyon dolarlık eğitim ödemesi gerçekleştiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal