PKK/YPG'nin Elebaşları Gebertildi!

Afrin’de 21 Şubat’ta çıkan çatışmalarda, örgütün kadın yapılanması YPJ sorumlusu Songül Coşkun ile Dicle Miqdad, korumalarıyla beraber ölü ele geçti. 1 milyon liralık listedeki Amanos sorumlusu da 7 Şubat’ta gebertildi.

22.03.2018-09:35 - (Son Güncelleme: 22.03.2018-09:25) PKK/YPG'nin Elebaşları Gebertildi!

PYD/YPG'nin bayan yapılanması olan YPJ'nin 2 üst düzey kadın amiri, 30 korumasıyla beraber Afrin'de gebertidli. Afrin'de bulunan güvenlik güçlerinden gelen bilgilere, görüntülere, fotoğraf ve belgeleri değerlendiren istihbarat birimleri YPJ'nin daha önce genel komutan yardımcılarından olan Songül Coşkun (Tekoşin Botan) ve Dicle Miqdad ( Zilan Cudi) isimli teröristlerin, 30 korumasıyla beraber Afrin'de öldürüldüğünü öğrenildi. Bilgi yerel kaynaklardan da teyit edilmiş durumda.

KOMANDOLARLA ÇATIŞTILAR

İstihbarat birimlerinin raporlarına göre, Songül Coşkun ve Dicle Miqdad'ın başında bulunduğu teröristler, 21 Şubat'ta Afrin'in Mabata Berceme köyü çevresinde, Zeytin Dalı Harekâtı gereği bölgede bulunan komandolarla çatıştılar. Sabaha karşı 03.00'da komando timinin bulunduğu alana sızmaya çalışan alana sızmaya çalışan teröristlerin konumu, ZPT aracı üzerindeki termal kameralar tarafından belirlendi. 2 saat süren çatışma sonrasında öldürülen teröristlerden ikisinin, daha önce YPJ'nin sözde genel komutan yardımcıları olarak açıklanan Tekoşin Botan kod isimli Songül Coşkun ve Zilan Cudi kod adlı Dicle Miqdad olduğu belirlendi. Teröristlerin yanındaki korumaları ölü olarak ele geçirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal