Okullar Ne Zaman Açılacak? Başbakan Noktayı Koydu

Başbakan Yıldırım, okulların ne zaman açılacağını açıkladı. 3 Ekim'de açılacağı iddiası da ortaya atılan 2016- 2017 eğitim yılı tartışmalarına Yıldırım "Erteleme ihtimali söz konusu değil, okullar zamanında açılacak" dedi.

02.08.2016-23:49 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Okullar Ne Zaman Açılacak? Başbakan Noktayı Koydu

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çok sayıda öğretmen açığa alınmıştı.

Bu gelişme sonrasında kamuoyunda 'eğitim zamanında başlayacak mı?' sorusu gündeme gelmişti. Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada okulların zamanında açılacağını ve 15 bin yeni öğretmenin alınacağını belirtti.

OKULLARIN AÇILMA TARİHİNDE ERTELEME YOK

Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk'teki Gündem Özel programında bu konuda şu açıklamaları yaptı:

"Şu anda zannediyorum 23 bin civarında öğretmen açığa alındı. Dolayısıyla ders sezonu geliyor, öğretmen ihtiyacı var. Bu yüzden 15 bin öğretmen alınması konusunda bir karar aldık ve Milli Eğitim Bakanlığı'na talimat verdik.

Sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz. Okul açılma tarihinde ise erteleme ihtimali söz konusu değil, okullar zamanında açılacak."

İSMET YILMAZ: 19 EYLÜL'DE AÇILACAK

Okullar ne zaman açılacak? Milyonlarca öğrenci bu sorunun yanıtını merak ediyor. MEB 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlama tarihini açıkladı. Okulların 3 Ekim'de açılacağına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ' Okullar 19 Eylül'de açılacak' dedi. 

3 EKİM İDDİASI YALANLANDI

Okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı merakla bekleniyordu. Okulların 3 Ekim'de açılacağı iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu iddialara cevap verdi. Yılmaz "Spekülatif haberlere inanmayın. Okullar daha önce açıklandığı gibi 19 Eylül'de açılacak" dedi.

HABERLER DOĞRU DEĞİL

MEB, yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını eğitim öğretim yılının 19.09.2016 tarihinde başlayacağı bildirdi.

MEB'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı yazılı açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik haberlerin spekülatif haberler olduğunu belirterek, "Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür.

Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19.09.2016 tarihinde başlayacaktır. Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haber Müşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz" ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal